תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

דילמות של מלחמה: מדוע השמאל הפורגרסיבי לא מצליח לגנות את חמאס?

המלחמה פרצה אחרי חודשים קטסטרופליים מבחינת יחסיה הבינלאומיים של ישראל, וחלק מהתגובות בעולם מגיעות כתוצאה מכך, אבל אין להתעלם גם מהממדים האנטישמיים בעמדות השמאל הפרוגרסיבי כלפינו
תומר פרסיקו, אלכס צייטלין
ד"ר תומר פרסיקו הוא עמית מחקר במכון שלום הרטמן, עמית רובינשטיין באוניברסיטת רייכמן, ועמית בכיר במרכז ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת קליפורניה בברקלי. בעבר היה מרצה אורח במכון הלן דילר למשפט עברי ולימודי ישראל באוניברסיטת קליפורניה, ברקלי, ומרצה בחוג למדעי הדתות באוניברסיטת תל אביב. פרסיקו חוקר את שורשי הליברליזם, זהות יהודית מודרנית, ותהליכים בדת העכשווית. ספרו 'מדיטציה יהודית: התפתחותן של תרגולות רוחניות ביהדות זמננו' יצא בהוצאת אוניברסיטת תל אביב ב-2016. ספרו 'אדם בצלם אלוהים: הרעיון ששינה

אלכס צייטלין

11

למה דווקא השמאל, שדבק לכאורה בערכים של הומניזם וזכויות אדם, מתקשה לגנות אירוע שנראה כל כך פשוט לגינוי, כמתקפת חמאס ב-7 באוקטובר?

בשאלה זו דנו אלכס צייטלין וד"ר תומר פרסיקו בפרק נוסף בסדרה "דילמות של מלחמה" בערוץ "באים אל הפרופסורים".

פרסיקו ציין את האירוניה בכך שבמשך שנים נחשבו היהודים לזרים במערב, ואילו היום הם נתפסים כהתגלמות הקולוניאליזם הלבן. הוא תיאר את האנטישמיות החדשה – שיש בה המשכיות עם אנטישמיות היסטורית – שמזינה את יחס הפרוגרסיבים לישראל:

"היהודים שוב צריכים לכפר על החטא הקדמון של העולם כולו. והיום החטא הזה הוא חטא הקולוניאליזם: ארה"ב, קנדה, דרום אמריקה – בכל המקומות האלה סילקו קולוניאליסטים לבנים את הילידים. ישראל אמורה לכפר על החטא הזה בשביל כולם. גם אם תושמד, או שיערפו בה ראשים או יאנסו בה נשים – זה יהיה טוב, כי היא צריכה לכפר על היותה כובשת לכאורה של ילידים."

לשאלתו של צייטלין האם על השמאל בישראל לעשות חשבון נפש, ואפילו לשקול להתחבר לגורמים ימניים בעולם, שתומכים בנו יותר, ענה פרסיקו שיתכן שדווקא ההפך הוא הנכון, ויהיה עלינו לחזור ולהתקרב לגורמים ליברליים רציניים בעולם:

"אסור לנו לשכוח שאנחנו מגיעים למלחמה הזאת אחרי חודשים קטסטרופליים מבחינת יחסיה הבינלאומיים של ישראל: המהפכה המשפטית, שרים שדיברו על מחיקת כפרים, פוליטיקאים שלעגו לארה"ב והתבטאו בגזענות. חלק ממה שאנחנו רואים היום זו תגובה לדברים האלה. אולי הגיע הזמן לסדר היום את הדיבור על תהליך שלום ועל סיום הכיבוש"

מחשבה יהודית מרתקת אותך? דואג לעתידה היהודי-דמוקרטי של ישראל? מתעניינת ביהדות שרלוונטית עבורך?

מלאו את פרטיכם וקבלו את הניוזלטר שלנו

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics