חוק הגיוס החדש מבקש להאריך את תקופת השירות הסדיר ולהעלות את גיל הפטור למשרתי המילואים. ואולם, בעוד שהנטל על החברה הישראלית הולך ומכביד, אין בהצעת החוק החדש כל התייחסות לשאלת גיוס החרדים. הרב ד"ר דניאל הרטמן ודב אלבוים הקדישו אם כן את הפרק החדש של "למען השם" לסוגיה זו.
"זה אולי אחד הנושאים הכי מפלגים בחברה הישראלית," אמר הרטמן, "אבל אם אחרי שבעה באוקטובר עדיין מדברים על פטור לחרדים – זו כבר לא טעות. יש כאן משהו שצריך לפענח אותו בחברה הישראלית."
למען השם – פרק 16: "על הקצה"
למען השם – פרק 15: "ארץ ישראל כולה שלי?"
למען השם – פרק 14: "עת להרוג ועת לרפוא"
אלבוים שיתף את זכרונותיו כילד בחברה החרדית, מהימים שלאחר מלחמת יום הכיפורים, כאשר הקהילה שבה גדל הייתה מודעת מצד אחד לעוצמת ההאשמה כלפיה מצד החילונים, ומצד שני, חשה עד כמה חילונים אינם מצליחים להעריך את מידת ההתמסרות הכרוכות בחיים המחויבים לתורה.
"בתשתית החשיבה החרדית עדיין יושבת התפיסה שהחרדים מייצגים עגלה מלאה, שהחילונים – המייצגים את העגלה הריקה – אמורים לפנות בפניה את הדרך."
אלבוים המשיך וסיפר שהוא מגיע משושלת ארוכה של "משתמטים", אבל אלה יהודים שהשתמטו משירות צבאי במדינותיהם השונות בגלות.
"אבל עכשיו הגענו לכאן, וכאן כבר מדובר בגלות בתוך מדינת ישראל," אמר אלבוים, והוסיף שבעבר החרדים היו רגילים לכך שאם הם אינם מוסרים את ילדיהם לצבא, הם גם לא מצפים לקבל יותר מדי מהמדינה. "אבל היום הציבור החרדי התרגל לקבל."
"אני הייתי נגד גיוס חרדים," אמר הרטמן. "בעשורים האחרונים זה היה כמו סוד גלוי: אמנם יש אי שיוויון בנטל, אבל הצבא לא רוצה את החרדים"
הרטמן סבור שהתפיסה שצה"ל צריך להיות קטן וטכנולוגי – היא עוד אחת מה"קונספציות" שצריכים עכשיו לנפץ. אחרי שבעה באוקטובר, הוא אמר – עברנו מהפנטזיה שאנחנו חיים בסקנדינביה, ונזכרנו שאנחנו חיים במזרח התיכון, וזקוקים לאלפי חיילים. במצב כזה, החרדים כבר לא "מפריעים" לצה"ל, כמו שנהגו לחשוב. עכשיו באמת צריך אותם.
"האתגר שלנו," סיכם הרטמן, "הוא לדבר עם הציבור החרדי ולהגיד: לא חשוב למה כולנו התרגלנו. עכשיו קיימת אלונקה אחרת, שגם אתם צריכים להיכנס תחתיה."