תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

בין שמים וארץ – פרק 1: איך הפך יום איחוד ירושלים ליום מפלג?

כיצד השתנה יום ירושלים במהלך השנים, ומדוע הוא הפך למנת חלקו של מגזר מסוים בלבד? פרק ראשון בפודקאסט החדש של מכון הרטמן, העוסק בסוגיות של יהדות וישראליות העומדות בלב השיח הציבורי
הרב ד"ר דניאל הרטמן הוא נשיא מכון שלום הרטמן, ומנהל פרויקט iEngage. הוא בנה וייסד תוכניות לימוד מקיפות בתחומי החינוך, ההכשרה וההעשרה לחוקרים, מחנכים, רבנים ומנהיגים דתיים וחילוניים בישראל ובצפון אמריקה. הוא מסאי, בלוגר, ומרצה בעל שם, שעוסק, בין היתר,  בפוליטיקה הישראלית, ביהדות, ובקהילה היהודית. להרטמן תואר דוקטור לפילוסופיה יהודית מהאוניברסיטה העברית, תואר שני לפילוסופיה מדינית מאוניברסיטת ניו יורק, תואר שני בלימודי דתות מ-Philadelphia, Temple University והסמכה לרבנות ממכון שלום הרטמן. הוא מחברו של הספר

שרגא בר־און

תמר אלעד-אפלבום

איחודה של ירושלים וחזרתנו אל המקומות הקדושים בשנת 1967 ריגשו את העולם היהודי כולו. תפילותיהם של מאות יהודים לשוב לירושלים הפכו למציאות. ירושלים היתה אז בלב הקונצנזוס של העולם היהודי.

אבל כבר לא מעט זמן שיום ירושלים אינו נחלת כלל העם היהודי, וגם לא של זה היושב בישראל. רוב הציבור אינו משתתף בחגיגות. חלקו אדיש, חלקו מנוכר, חלקו מתנגד. יום ירושלים הפך ליום מפריד ומפלג. מה קרה, אם כן, ליום ירושלים? מה קרה לירושלים עצמה? והאם זה קשור לעיר עצמה, או לאופן שבו אנחנו חוגגים את היום הזה?

הפרק הראשון של הפודקאסט "בין שמים וארץ" מוקדש ליום ירושלים, ולשאלה כיצד הוא השתנה במהלך השנים, ומדוע נותר מנת חלקו של מגזר מסוים בלבד.

בכל פרק בהסכת ישוחחו נשיא מכון הרטמן, הרב ד"ר דניאל הרטמן, והרב ד"ר שרגא בר-און על סוגיות של יהדות וישראליות שנמצאות בלב השיח הציבורי כיום. בכל פרק תצטרף גם הרבה תמר אלעד-אפלבום לחלק האחרון של השיחה, ותאיר את נושא הפרק מנקודת מבט נוספת, מתוך העולם העשיר של ההגות היהודית לדורותיה.

מוזמנים ומוזמנות להאזין לפרק הראשון.

  • את הפודקאסט שלנו תוכלו למצוא גם במגוון שירותי הפודקאסטים, בהם:
    Apple Podcasts
    Google Podcasts
    Spotify

    אם אתם משתמשים בשירות אחר, והפודקאסט שלנו לא נמצא שם (חלק ניכר מהשירותים "מושכים" את הפודקאסט מגוגל או מאפל), תוכלו לעקוב באמצעות RSS אחר כתובת זו: https://139.castos.com/feed.
הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics