תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

"חלק ממשימת השליחים בתפוצות היא להביא תורה לישראל"

ארגונים רבנים משגרים שליחים ישראלים לקהילות בתפוצות. הרב ד"ר שרגא בר-און השתתף בפאנל ב"ועידת התפוצות" והדגיש את החשיבות של השליח ללמוד, ולא רק ללמד
הרב ד"ר שרגא בר־און הוא סגן נשיא המכון, מנהל מרכז קוגוד למחקר והגות יהודית וישראלית ומנהל מרכז דוד הרטמן למצוינות אינטלקטואלית. מרצה לתלמוד ומחשבת-ישראל במרכז האקדמי שלם. במרכז דוד הרטמן אחראי בר-און על ההכשרות המתקדמות במכון: בית-המדרש לרבנות ישראלית, תוכנית עמיתי דוד הרטמן לפוסט-דוקטורט ותוכנית משכילות לדוקטורנטיות. מחקריו בתחום המחשבה והזהות היהודית עוסקים בקשת רחבה של תקופות ונושאים: בספרות הבית השני, במחשבת חז"ל, בספרות ימי הביניים, בספרות דור התחייה ובזהות יהודית בת-זמננו. ספריו ומחקריו רואים

בפאנל ב"ועידת התפוצות" של עיתון מקור ראשון, שנערכה בשיתוף עם מכון הרטמן, נערך פאנל בנושא השליחים אל הקהילות היהודיות בתפוצות. את הפאנל, שנערך תחת הכותרת "ה-WOLT של העולם היהודי: האם אפשר להיות שליח בזום", הנחתה העיתונאית ריקי רט והשתתפו בו ראש מכון שטראוס-עמיאל הרב אליהו בירנבוים, מנהל מרכז דוד הרטמן הרב ד"ר שרגא בר-און, השליחה חני ליפשיץ וכן מרים פרץ.

בדברים שאמר בר-און בפאנל הוא הדגיש את החשיבות של השליח ללמוד, ולא רק ללמד: "חלק גדול ממשימת השליחות היא הכנות. זו חלק מהמשימה, לא רק לשאוף לצאת למשימת שליחות עבור יהודי התפוצות, אלא לשאוף להכיר אותם ולהכיר בהם. פחות להיות במעמד של שליח, ויותר במעמד של חברותא. שליחים לא צריכים לראות את עצמם כשגרירים, אלא גם כתלמידים.

"המשימה שלנו כעם יהודי היא לסמן את מדינת ישראל כציון שממנה יוצאת תורה, ואליה נכנסת תורה. מכון שלום הרטמן נוגע במיליון וחצי יהודים בצפון אמריקה ומייצר תוכניות שבהם הוא מלמד ולומד. אנחנו לומדים ביחד.

"בבית המדרש לרבנות ישראלית אנחנו עושים תוכניות קיץ שאליהן מגיעים עשרות ומאות רבנים, והשנה זה יהיה אלפים כי זה ישודר בזום. אנחנו עושים חגיגה לימודית יהודית, חגיגה של עמיות. מאחר שהפעם זה חינם ופתוח לכולם, הכפלנו ושילשנו את כמות השיעורים ואת האפשרויות לחברותא, והעולם היהודי יוכל ללמוד יחד".

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics