מנכ"לית מכון הרטמן, שירי וינטר-מרזל התארחה בפודקאסט "אמריקה, בייבי!" בפרק שעסק בעמיות יהודית. "יהדות ארצות הברית מהווה כיום כ-2.4 אחוזים מכלל האוכלוסייה האמריקאית", אמרה וינטר-מרזל, "אבל הבולטות שלהם בכל מרחבי ההשפעה – בתרבות, במשפט, בעסקים, בהיי-טק – היא חסרת פרופורציה. ההצלחה שלהם פנומנלית."
מגיש ההסכת, קובי ברדה, ביקש לדון עם וינטר-מרזל בשאלה מה צריך להיות טיב הקשר בין הקהילה היהודית בישראל לזו שבארה"ב, ולמה צריך את הקשר הזה בכלל? ותוך כדי השיחה השניים התייחסו גם לסוגיות ההתבוללות, היחס של יהדות ארה"ב לישראל – ובמורכבות התפיסה של דור ה-Z את מדינת ישראל.
וינטר-מרזל תיארה את ההבדל המהותי בין קהילה שצמחה בישראל – כריבונית בארצה, טבולה עמוק בתוך זהותה היהודית – לבין כזו שצמחה מראש כמיעוט, ומוכרחה להתאמץ ולבחור כל הזמן בזהותה היהודית, גם תוך השקעה כספית לא מבוטלת, וגם מתוך תחושת "אחרוּת", שהיא לא תמיד נוחה.
לדבריה, בימים סוערים אלה בציבוריות בישראל, חשוב לבדוק מה אפשר ללמוד מהסיפור היהודי שמתהווה והולך מעבר לאוקיינוס, במקביל לסיפורנו כאן: "צריך לשחרר את הדעות קדומות על מילים כמו 'רפורמים', 'נישואי תערובת', ולבדוק מה הערכים המשותפים לנו, ואיך אנחנו יכולים לקדם אותם בשיתוף פעולה או לפחות בלימוד הדדי."