/ רשת הרבנות הישראלית

"אנחנו חיים בפחד מאובדן האחדות בינינו": תמר אלעד-אפלבום בראיון לפודקאסט חדש

"אנשים כאן עובדים זה לצד זה בסופרמרקטים ובבתי חולים. יש בינינו המון חיבורים, וכל אדם נמצא היום על הצומת: האם מה שנבחר לעשות הוא חלק מתנועת הפיצול או חלק מתנועת החיבור?"
הרבה תמר אלעד-אפלבום היא בת ירושלים, נשואה ליוסי ואם להלל זיו ובארי. פועלת לחידוש חיי הקהילה והערבות, לאהבת ירושלים כעיר אמונה משותפת לכל מאמינות ומאמינים, לאקטיביזם רוחני ולהצמחת מנהיגות רבנית מחברת ומרפאת ברחבי הארץ והחברה. הרבה תמר היא מייסדת וראשת בית מדרש שותפה בבית המדרש לרבנות ישראלית של מכון הרטמן והמדרשה באורנים, ומייסדת קהילת ציון: קהילה ארצישראלית בירושלים. עבודתה של הרבה תמר, מבקשת להעמיק חיבורים בחברה הישראלית מתוך שפת האמונה והמסורת, מתוך תשומת לב ודאגה

הרבה תמר אלעד-אפלבום שוחחה עם נורית קנטי בפרק הבכורה של פודקאסט חדש – "שיחות על יהדות ישראלית". הפודקאסט מוקדש להכרת קהילות מגוונות וייחודיות, סגנונות שונים של יהדות, ומנהיגים ומנהיגות מיוחדים, שכולם יחד מייצגים את המימוש היהודי האפשרי, ולאו דווקא האורתודוקסי בישראל.

אלעד-אפלבום סיפרה על בית הכנסת ציון, שאותו ייסדה ושהיא מכהנת בו כרבה, ועל בית המדרש לרבנות ישראלית של מכון הרטמן והמדרשה באורנים, שהיא גם בין מייסדיו ומוביליו.

אלעד-אפלבום דיברה על כך שהקהילה ב"ציון" עשויה מנשים ואנשים מכל ההשקפות וכל אורחות החיים, שהחליטו לבוא "כמו שהם" ולחיות ביחד את הישראליות שלהם, תוך שהם נרתמים לא רק לעשייתם בתוך הקהילה פנימה, אלא גם החוצה, לעניי העיר ירושלים.

ולא רק ירושלים. הקהילה אימצה 500 מבקשי מקלט שהגיעו לארץ ללא משפחה, ואלעד-אפלבום רואה בעשייה זו מימוש של חזונו של הרצל, שחלם על ירושלים של בתי תמחוי ובתי חולים ויהודים שעסוקים בפעילות של צדק וצדקה בשם היהודיות שלהם.

בתשובה לשאלות של קנטי על בית המדרש לרבנות ישראלית במכון הרטמן תיארה אלעד-אפלבום מקום שאליו מגיעים מנהיגי קהילות ותיקים, רבנים, רבות ורבניות מכל הזרמים: חרדים, ציונים-דתיים, חילונים, מזרחיים, מסורתיים רפורמים, קונסרבטיבים ועוד סוגי הגדרות אחרים של רבנים ומובילי קהילות.

באשר לאווירה ברחובות בישראל היום, אלעד-אפלבום תיארה את הימים האלה כ"תקופה חשובה, שרק אנחנו נחליט אם היא אֶבֶל או חופה.

"כל מנהיג היום, וכל מנהיגה, צריכים להחליט האם הם יתרמו לפיצול או לחיבור בחברה הישראלית. המטרה שלנו זה לעשות רבנות שמחברת, בקהילה שמכבדת. ולא רק בדיבורים, אלא במעשים.

"התקשורת והפוליטיקה מאוד מדגישות את הנפרד," היא אמרה. "אבל ביום-יום, רוב בני אדם מאוד עסוקים בלרקום את המשותף."

מוזמנים ומוזמנות להאזין לראיון המלא.

מחשבה יהודית מרתקת אותך? דואג לעתידה היהודי-דמוקרטי של ישראל? מתעניינת ביהדות שרלוונטית עבורך?

מלאו את פרטיכם וקבלו את הניוזלטר שלנו

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics