תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

צפו: גם אם זה בהסכמה – הפרדה מגדרית במרחב הציבורי מאיימת על נשים

איך המשפט מתייחס להפרדה מגדרית במרחב הציבורי, האם היא מהווה איום כללי על מקומן של נשים בחברה ועד כמה - אם בכלל - נוגעת לסוגייה זו הסכמתן של יותר ויותר נשים להפרדה הזו?
ד״ר יופי תירוש היא עמיתת מחקר במרכז קוגוד לחקר המחשבה היהודית ולהגות עכשווית במכון שלום הרטמן, חברת סגל בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, והדיקן היוצאת של בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר. תירוש היא בוגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית. היא התמחתה בלשכתו של השופט המנוח מישאל חשין בבית המשפט העליון, וכתבה דוקטורט באוניברסיטת מישיגן באן ארבור. שימשה כמרצה או כחוקרת אורחת במוסדות מובילים בעולם, ובהם אוניברסיטת ניו יורק, ג׳ורג׳טאון, קווינס בקנדה והומבולדט בגרמניה. מחקריה עוסקים

11

הפרדה מגדרית באקדמיה, באוטובוסים, באירועי תרבות ובמקומות ציבורים בכלל, הפכה לתופעה שכיחה יותר ויותר בחברה הישראלית, ועם זאת, עדיין שנויה במחלוקת. תומכי ההפרדה המגדרית רוצים לראות את התופעה גולשת מהמרחב הפרטי לציבורי, ומתנגדיה טוענים שהדבר מאיים על מקומן של נשים בחברה.

איך המשפט מתייחס לכך? והאם העובדה שחלק מהנשים מסכימות ואולי אף רוצות לחיות בהפרדה אמורה להשפיע על העמדה המשפטית?

ד"ר יופי תירוש התראיינה לנטע צ'חנובסקי ואורן עובדיה, תלמידי הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב והסבירה מדוע על המשפט לעצור פרקטיקות של הפרדה מגדרית פן יגלשו למרחב הציבורי, ומדוע הסכמה לא מרככת את ההפליה והפגיעה בשוויון.

  • הראיון הוקלט במסגרת הפודקאסט של הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב.

מחשבה יהודית מרתקת אותך? דואג לעתידה היהודי-דמוקרטי של ישראל? מתעניינת ביהדות שרלוונטית עבורך?

מלאו את פרטיכם וקבלו את הניוזלטר שלנו

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics