תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

הפרשה והשבוע ל"שבת הגדול" – על מה נגיד דיינו השנה?

המלחמה הזו הכריחה אותנו לחזור למצרים הקולקטיבית, ולהבין שהקיום שלנו תלוי בהישרדותנו כחברה. לאינדיווידואליסטים שבינינו זו אולי התפכחות צורבת, אבל יש בזה גם נקודה של אור
ד"ר חנה פנחסי היא עמיתת מחקר במרכז קוגוד למחשבה יהודית ולהגות עכשווית במכון שלום הרטמן במסגרתו היא מובילה יחד עם גבריאל אבן צור סמינר העוסק ביהודי ארצות האסלם והשאלה הקולוניאלית. בנוסף, חנה מנהלת את תכנית משכילות ומנחה קבוצות חשיבה במרכז ליהדות ומדינה. ב2022 סיימה חנה שבע שנים של ניהול בית הספר להוראת תרבות-ישראל של תוכנית בארי, ושותפות בהנהלת התכנית. פנחסי יזמה והובילה את התוכנית 'חידר משלך' במכון שלום הרטמן שבה למדו נשים בעלות השפעה בחברה

@shalomhartmaninst

על מה אפשר להגיד "דיינו" השנה? @channa pinchasi עם "הפרשה והשבוע" לשבת הגדול #פרשתהשבוע #מכוןהרטמן #הרטמן #פרשתמצורע

♬ צליל מקורי - מכון הרטמן

מכירים את זה שלפני פסח, אנחנו מקבלים בוואטסאפ ברכות ומחשבות חגיגיות? אחד היפים הוא שיר של המשורר אמנון ריבק, שמספר על מִצְרַיִם ועל מְצָרִים, כחוויה פנימית ואישית.

הפרשה והשבוע – תזריע: מה היא צרעת של ימינו?
הפרשה והשבוע – שמיני: מה עושים כשקורה אסון?
הפרשה והשבוע – צו: עבר זמנו, בטל קורבנו

כָּל אָדָם צָרִיך שֶׁתִּהְיֶה לוֹ
אֵיזוֹ מִצְרַיִם,
לִהְיוֹת מֹשֶׁה עַצְמוֹ מִתּוֹכָהּ
בְּיָד חֲזָקָה,
אוֹ בַּחֲרִיקַת שִׁנַּיִם.

מה נשתנה השנה? חזרנו אל מצרים הקולקטיבית. המלחמה שאנחנו נושאים ביחד כמדינה וכעם. האיומים עלינו עכשיו הם של חיים ומוות. זו כבר לא משוכה פנימית שאנחנו מבקשים לעבור. יש בזה התפכחות, וויתור צורב על אינדיבידואליות. אנחנו מבינים שהקיום שלנו תלוי יותר ממה שחשבנו בהישרדות שלנו כחברה.

אבל בצד הוויתור יכולה להיות גם הודיה. בכל דור עומדים עלינו לכלותנו, והקדוש ברוך הוא, וגם צה"ל, מצילנו מידם. יש לנו מדינה, וחברה שיודעת להיות סולידרית. לפחות השנה – דיינו.

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics