תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

הפרשה והשבוע – שמיני: מה עושים כשקורה אסון?

האם אפשר לחזור לשיגרה אחרי מוות ואבדן? האם זה מוסרי? ד"ר אורית אבנרי בוחנת את כוחה של שיגרה, לעומת כוחה של פגיעות ואנושיות
ד"ר אורית אבנרי היא מנהלת מיזם התנ"ך ועמיתת מחקר במרכז קוגוד לחקר המחשבה היהודית ולהגות עכשווית במכון שלום הרטמן. ד"ר אבנרי מרצה למקרא במרכז האקדמי שלם. קיבלה תואר ראשון ותואר שני מהאוניברסיטה העברית בירושלים. את עבודת התיזה לתואר שני עשתה בהנחייתו של פרופ' יאיר זקוביץ. את הדוקטורט כתבה בחוג לתנ"ך באוניברסיטת בר אילן בהנחייתו של פרופ' אד גרינשטיין. מחקריה נוגעים לניתוח ספרותי אינטרטקסטואלי, תוך שימוש בתיאוריות פמיניסטיות לחקר המקרא. בעבר חינכה בפלך ולימדה תנ"ך שנים

@shalomhartmaninst

מה עושים כשקורה אסון? ד"ר אורית אבנרי עם "הפרשה והשבוע" על פרשת "שמיני" #פרשתהשבוע #הרטמן #מכוןהרטמן #פרשתשמיני

♬ צליל מקורי - מכון הרטמן

 

מה עושים כשקורה אסון? איך מגיבים? פרשת "שמיני" מתחילה בשמחה גדולה, שמהר מדי הופכת לעצב: במהלך חנוכת המשכן שני בני אהרן הכהן מתים בהקריבם "אש זרה".

הפרשה והשבוע – צו: עבר זמנו, בטל קורבנו
הפרשה והשבוע – ויקרא (זכור): כשאי אפשר לשכוח את עמלק

בעקבות האסון משה פונה לאחיו אהרן ומנסה לנחם אותו, אבל אהרן לא מצליח לצאת מיגונו הנורא. "וַיִּדֹּום אַהֲרֹן". לאחר זמן משה מנסה שוב ושואל את אהרן מדוע אינו אוכל מקרבן החטאת – ואהרון מגיב: "וַתִּקְרֶאנָה אֹתִי כָּאֵלֶּה וְאָכַלְתִּי חַטָּאת"?! אתה באמת מצפה שאתנהג כרגיל?

הדיאלוגים הללו משקפים מורכבות למול שכול ואובדן. משה מייצג את כוחות השגרה, הניסיון להמשיך הלאה, ואהרן את הצורך להתמסר לאבל. להיות – גם כמנהיג – פגיע ואנושי.

המציאות מבקשת מנהיגים ואזרחים שיודעים להלך בין שני הקטבים האלה, ולא מתעלמים מאחד מהם.

 

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics