תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

"בדומה לבנות הדתיות, גיוס חרדים צריך להתחיל מהאליטה, מלומדי התורה'"

עו"ד בתיה כהנא דרור התארחה בכאן 11 והתייחסה לגיוס חרדים: "מהלך גיוס החרדים עשוי להצליח כאשר הוא יופנה דווקא לאליטה ולא למי ש'ממילא לא לומד' ונפלט מהישיבות"
בתיה כהנא דרור היא עורכת דין, פובלציסטית, מרצה ופעילה חברתית. בעבר כיהנה כמנכ"לית עמותת 'מבוי סתום' הפועלת למען עגונות ומסורבות גט בישראל, ויסדה וניהלה מיזמים רבים כגון: נישואים כהלכה' – מיזם לנישואים פרטיים כהלכה מחוץ לרבנות, חותמים ומתחתנים' – פרויקט לקידום ועידוד חתימה על הסכמי קדם נישואים, פסטיבל 'סרטי נשים ודת' – בסינמטק בירושלים. במקביל, ניהלה כהנא דרור יוזמות ושיתופי פעולה בין ארגוניים (ויצ"ו, נעמת, אמונה, שדולת הנשים, פורום "קולך", "ברית נאמני תורה" ועוד), ריכזה את

11

"לצבא יש היום את ההבנה לצרכים ולתרבות של החרדים, התנאים והיכולת לקלוט אותם לשורותיו," כך טענה עו"ד בתיה כהנא דרור, חוקרת במרכז קוגוד של מכון הרטמן, בפאנל בכאן 11.

"בוודאי שרבים בציבור החרדי מעוניינים להתגייס, ולהשתלב, הבעיה היא חברתית, פוליטית וההנהגה שלהם," אמרה. "צריך להגיע למצב שלומדי התורה כפרטים חשים באחריות אישית על שאלת גיוסם, ולכן במקום להתעסק ב'מכסות גיוס' ולהתייחס לחרדים כמקשה אחת, יש להחיל חוק גיוס שווה לכולם – וכל בת או בן 18 יעשה את השיקול האישי. זאת, לצד מניעת זכויות ופריווילגיות למי שנמנע ממילוי חובותיו האזרחית, ותגמולים למשרתים".

ביחס להצעה ש"מי שממילא לא לומד תורה – שיתגייס", אמרה כהנא דרור כי מהלך גיוס החרדים עשוי להצליח כאשר הוא יופנה לאליטה החרדית, ולא למי ש"ממילא לא לומד" ונפלט מהישיבות.

"כמי שבאה מהציונות הדתית, אני יכולה להגיד שאפשר ללמוד מהשתלבות הבנות הדתיות בצה"ל," אמרה. "לא רק במובן הזה שהיא מדגימה את היכולת לשמש בתפקידים צבאיים ולתרום למדינת ישראל תוך שמירה על עקרונות הדת –  אלא גם מהדרך שבה זה קרה. זה התחיל מהבנות הדתיות החזקות שראו בגיוס לצה"ל זכות, ורצו להשתלב, ובעקבותיהן זה הפך כמעט לנורמה בציונות הדתית , ומבלי לשאול את דעת הרבנים".

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics