*
עוֹד אָמְרָה אִמָּא
רֶגַע נְשִׁירַת הֶעָלֶה מֵהָעֵץ, בַּסְּתָו
הוּא רֶגַע הַהַשָּׁקָה בֵּין הַתּוֹרָה שֶׁבְּעַל-פֶּה לְזוֹ שֶׁבִּכְתָב.
רבקה מרים
חנוכה במרחב הציבורי
סמיכותם של חגי החורף ממזגת את אורות החנוכיות, עצי האשוח והסהר. מה מקומם של סמלים דתיים במרחב הציבורי, והאם יש צורך להגביל סמלים אלה?
אמנית רב תחומית
שיעור פתיחה קצר על האמנית, המשוררת והכוריאוגרפית שרה לוי-תנאי. מתאים כפתיחה לשיעור חינוך או כחלק מתוכנית הלימודים "חיים בתוך סיפור".
אות באות – לאומיות
ישראל היא מדינה יהודית. מה פירושה של קביעה זו? ומה על דתות ולאומים אחרים שחיים כאן? יחידת לאומיות של מיזם אות באות.
תוכנית בארי מזמינה אתן/ם ליום פתוח מקוון בחנוכה:
שמיטה – מה יהיה איתה?
אתגרי השמיטה בימינו: בין חברה, כלכלה וחינוך
יום שלישי, נר שני של חנוכה | כ"ו כסלו תשפ"ב | 30.11.2021
09:00 – 13:30
שיח חיבורים ביום רבין
שיח חיבורים מרתק נערך ביום הזיכרון לרצח רבין ז"ל בין תלמידי מקיף א' בבאר שבע ובנות אולפנת אמי"ת הסמוכה. התלמידים משני בתי הספר למדו בחברותות על אחריות, אכפתיות, תרומה למדינה והתנדבות. התלמידים הביעו דעתם והתחברו ברמה האישית לנושאים שעלו. הדיונים היו סוערים, והיו גם מחלוקות, אבל הדיון היה מכבד ופתוח.המפגשים עם האולפנא הם מסורת במקיף א' ומהווים גשר אל הקשר היפה בין שני הקהלים, מספרת ליבי סבג, רכזת בארי בבית הספר.
"קיצור תולדות האלוהים", בהנחיית דב אלבוים
עונה חדשה בפודקאסט של מכון הרטמן – הסכת ושמע העונה החדשה עוסקת בדמותו ובאופיו של אלוהים, כפי שהם משתקפים מטקסטים בתקופות שונות של היהדות – החל מהתורה ושאר ספרי התנ"ך, עבור במשנה, בקבלה ובחסידות, ועד לימינו אלה ולתפיסות ניו אייג'.
פרק 1 – אלוהים איחוד מול אלוהים מאוחד. פרופ' ישראל קנוהל שמספר על השמות השונים של אלוהים בספר בראשית ועל המהות שהם מייצגים.
פרק 2 – אלוהים של משלי, קהלת ואיוב. ד"ר רחלי פריש מתחקה אחר המאמץ האינטלקטואלי להכיר את האל ב"ספרות החוכמה".
פרק 3 – אלוהים הוא ספק שירות? פרופ' מיכל בר-אשר סיגל סבורה שאפשר ללמוד מסיפור חוני המעגל על דמותו של אלוהים – לא רק בעיני חז"ל, אלא גם בעיני דתות אחרות בנות התקופה.
עולים על זה – הסיפור היהודי של יוצאי בריה"מ מוזמנות ומוזמנים לסדרת מפגשים בזום, במסגרת סמינר "עד הנה" של מכון הרטמן, העוסק בזהותם היהודית-רוסית של יוצאי בריה"מ לשעבר, ובנרטיבים הסמויים שלה.
מכון הרטמן וארגון חזון מזמינים את הציבור להגיש הצעות ליצירה מקורית בנושא השמיטה
הוגות והוגים, א.נשי חינוך, אמנים.ות ממגוון המדיות, משוררים.ות, מוזיקאים.ות, סטודנטים.ות, תלמידים.ות צעירים.ות וכל המעוניינים.ות להעמיק בערכי השמיטה וביישומם בחיינו העכשוויים – מוזמנים.ות להגיש הצעות למיזם.פרס השמיטה, בסך של עד 5,000 ש"ח, יוענק להגות כתובה, ליוזמות חינוכיות וליצירות אומנות שיאירו פרספקטיבות חדשות על ערכי השמיטה וידגישו את הרלוונטיות ואת אפשרויות היישום של ערכי השמיטה לקיום היהודי בעידן המודרני ולסוגיות עכשוויות בחיינו.
תוכנית בארי מעודדת את מורי וקוראי "על פי הבאר" להגיש את יוזמותיהם לקבלת הפרס.
ההרשמה לתוכנית הקדם צבאית "חברותא" נפתחה
חברותא היא תוכנית קדם-צבאית פלורליסטית מבית מכון הרטמן המזמינה צעירים וצעירות מישראל ומצפון אמריקה בעלי השקפות עולם שונות לבנות קהילה משותפת בירושלים.ההרשמה לתכנית לשנת 2022-2023 נפתחה ותסתיים ביום שלישי ה-1.2.2022.
תהליך המיון לתכנית כולל מילוי טופס הרשמה, השתתפות ביום מיונים וריאיון אישי.
התוכנית מתאימה במיוחד לתלמידי מגמות יהדות סקרנים המחפשים שנה משמעותית ומרחיבת אופקים לפני השירות הצבאי.
ניתן לפנות לצוות הגיוסים במייל [email protected]
או בטלפון: 050-6408996
חשבתם שהידיעון שלנו, "על פי הבאר", מעניין במיוחד? התלמידים מתים על השיעורים שאנחנו מציעים? למה שלא תעבירו את הידיעון לחברים ועמיתים? לחצו כדי להעביר הלאה.
קיבלתם את הידיעון מחבר ואתם רוצים גם?להרשמה לידיעון "על פי הבאר" לחצו כאן.
רוצים להישאר מעודכנים תמיד? הצטרפו לדף הפייסבוק של בארי.