תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

הגדת עם

שבע הגדות, שבעה רעיונות

על הפרויקט

בכל שנה מתאספים מיליוני יהודים סביב שולחן הסדר וקוראים ב"הגדה של פסח". במהלך השנים נכתבו אלפי הגדות שונות, עם פירושים, עם איורים ועם תוספות שונות. לקראת החג, שבעה מבוגרי בית המדרש לרבנות ישראלית של מכון הרטמן והמדרשה באורנים מספרים על הגדה אחת ספציפית שהם אוהבים, מה מיוחד בה, ומה אפשר ללמוד ממנה.

3 ביולי 2024

בשנה שעברה, בעיצומו של הסגר, חגגנו את ליל הסדר אחרת - בלי המפגשים המשפחתיים הגדולים, ובלי מישהו לסמוך עליו שיערוך את הלילה הזה. מה למדנו מאותה חוויה?

3 ביולי 2024

כמה כוסות צריך לשתות בליל הסדר, ארבע או חמש? רש"י טען כך, הרמב"ם טען כך - ולבסוף הכוס החמישית הוקדשה לאליהו הנביא. אז מדוע התווספה גם כוס שישית?

3 ביולי 2024

בני ישראל ניצבו כשהים מלפניהם, והצבא המצרי מאחוריהם. בדיוק כך הרגיש שרון שלום, כשצבא אתיופיה מאחוריו - ובפעם הראשונה ראה את הים לפניו במבצע משה. "הגדת אתיופיה" מספרת את הסיפור

3 ביולי 2024

האנושות מנסה פעם אחר פעם להשיג חירות על ידי צבירת כוח רב, שיאפשר שליטה, אלא שדרך זו נידונה להיכשל פעם אחר פעם. שליחותו של עם ישראל היא להציג אפשרות אחרת

3 ביולי 2024

המסורת היהודית רואה חשיבות בעצם שאילת השאלות, ובליל הסדר אנחנו רגילים לשאול "מה נשתנה". לאנה זילברמן סולוביי מציעה לנו לשאול גם "מה נשנה?"

3 ביולי 2024

הציווי לספר ביציאת מצרים לא מתחיל ונגמר בפסח: הוא פרוש על פני חגים נוספים, נמצא על דלתות ביתנו, מכונן את השבת ומגדיר חלק משמעותי מזהותנו - ועיקרו "כי גרים הייתם בארץ מצרים"

3 ביולי 2024

המצווה של "והגדת" עומדת בלב ליל הסדר, אבל לפעמים עלינו דווקא להתרכז בצד השני - ולהיות קשובים. איריס בונדי מבקשת להיות בעמדה מקשיבה ומקבלת

הגדת עם

הכל
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics