/ בית המדרש לרבנות ישראלית

"גל שקט" לתפילות יום הכיפורים

להתפלל יחד מרחוק, להרגיש קרוב: קהילת ציון ובית המדרש לרבנות ישראלית מזמינים אתכן ואתכם להצטרף לתפילות הימים הנוראים. לחצו על הנגן לפני החג - והתפילות המוקלטות ינוגנו בזמנן
תפילות הימים הנוראים מאיפה שאתם, כפי שאתם
תפילות הימים הנוראים מאיפה שאתם, כפי שאתם

הימים הנוראים מתקרבים, והשנה – כולנו יודעים – זה יהיה אחרת. בשל המגבלות, רבים ייאלצו לוותר על התפילות בבתי הכנסת, ויישארו בביתם בראש השנה וביום כיפור. קהילת "ציון" בירושלים, בשיתוף עם בית המדרש לרבנות ישראלית של מכון הרטמן והמדרשה באורנים, ובסיועה של קרן האני, מזמינים את הציבור להצטרף לתפילות הימים הנוראים דרך המחשב, וללא חילול החג.

כל תפילות החגים צולמו והוקלטו מראש והן ישודרו כאן בתצורה של "גל שקט". המעוניינים יוכלו להפעיל את נגן הווידאו לפני כניסת החג, והוא ינגן את התפילות בזמנן וללא צורך בהקלדות או לחיצות נוספות. הנגן יפעל במשך כל החג במתכונת שומרת שבת ויום טוב, ובין התפילות יהיה שקט לחלוטין.

התפילות שישודרו הן בנוסח ארצישראלי, בהובלת הרַבָּה תמר אלעד-אפלבום, הפייטנים נריה רפאל כנפו, יהלה לחמיש, הדס פל-ירדן, וחברי וחברות קהילת ציון.

שימו לב, יש להקפיד ולוודא לפני הפעלת הנגן שביטלתם את הגדרת שומר המסך שלכם כדי שהמחשב לא ייכנס למצב "שינה". להנחיות כיצד לעשות זאת ב-windows לחצו כאן, להנחיות כיצד לעשות זאת במחשב Mac לחצו כאן.

השידור יחל בשעה 17:30. מומלץ להפעיל את הערוץ בשעה זו, כדי לוודא שהווידאו והשמע פועלים היטב. כמו כן, הקפידו שהמחשב שבו יופעל הערוץ מחובר לטעינה ולא ינותק באמצעות שעון שבת.

בתפילות יום הכיפורים נשתמש באוגדן יום הכיפורים של ציון, במחזור "פתח שער" של התנועה המסורתית, ובמחזור כוונת הלב.

מייסדת ומנהיגת קהילת ציון, הרבה תמר אלעד-אפלבום: "מעניין שמורשת ישראל בחרה כך שכמעט בכל קריאות התורה וההפטרה של ראש השנה מופיעה המילה 'רחוק'. כך בסיפורה של הגר, בעקידת יצחק ובהפטרה בירמיהו. גם בספר יונה, שנקרא במנחה של יום הכיפורים, מילה זו מוזכרת. אלו כולן דוגמאות של אנשים שנמצאים רחוק, מתפללים מרחוק ומדברים אחד עם השני מרחוק.

"בדברים שאמר לקהילה שלו בראש השנה תרנ"א (1890) לימד ה'שפת אמת' שראש השנה הוא זמן לראייה מרחוק. זו הסיבה שאנו חוזרים שוב ושוב על המילים 'זוכרנו לחיים', ו'כותבנו בספר החיים'. אנו מבקשים בלשון רבים כי זה לא רק עבורי, אלא גם מי שלידי ומי שאני לא מכיר או רואה כרגע. אלו מילים שנועדו לשלוח אחד לשני כוח לדבוק בחיים, גם כשרחוקים – לא לאבד את חוט התקווה. להרגיש ליווי מרחוק, אהבה מרחוק, ואכפתיות וערבות מרחוק.

"השנה, בצל הקורונה והחשש לפיקוח נפש, הימים הנוראים יהיו מאד אחרים – הם יהיו מרחוק. זו תקופה שבה צריך ללמוד לחיות בתוך אי-ודאות, בערפל של אי-ידיעה. גם מתוך המחויבות לשמירה ולריחוק, אנחנו מבקשים לתרגל ערבות הדדית, ולהישמר לא רק בגוף אלא גם בנפש, ולהבטיח שבתפילות הימים הנוראים אף אחד לא יישאר ואף אחת לא תישאר לבד. גם מי שלא יוכל לצאת מהבית, יוכל להתפלל יחד מרחוק, אבל ביחד בלב קרוב".

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics