תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

קרב תרבותיות – פרק 2: המחלוקת הגדולה של היהדות

בפרק השני של סדרת "קרב תרבותיות", נעסוק בפולמוס האדיר בין בית שמאי ובית הלל, שמשקף שתי תפיסות שונות, המתבטאות גם בדעות הפוליטיות שלנו היום
הסופר ד"ר מיכה גודמן הוא עמית מחקר במרכז קוגוד לחקר המחשבה היהודית ולהגות עכשווית. גודמן הוא מחברם של שבעה ספרים: שלושה מהם עוסקים בהגות יהודית קלאסית והארבעה האחרונים עוסקים בהגות ישראלית אקטואלית. שלושת ספריו העוסקים בהגות יהודית הם: סודותיו של מורה הנבוכים, חלומו של הכוזרי והנאום האחרון של משה. ארבעת ספריו העוסקים בהגות ישראלית הם: מלכוד 67, חזרה בלי תשובה, מהפכת הקשב והיום השמיני. שבעת ספריו של גודמן היו לרבי מכר. (תצלום: יונית שילר)

נהוג לחשוב שכשמבקשים להכיר תרבות לעומקה, יש לחפש את הספר המכונן שלה, או את ההוגה החשוב שלה, ולהכיר אותם לפני ולפנים. אלא שלא זו הדרך הנכונה: עדיף למצוא את המחלוקת התשתית של אותה תרבות – וממנה לצאת לדרך.

בפרק השני של סדרת "קרב תרבותיות – הפולמוסים הגדולים של היהדות" עמרי שאשא צולל עם מיכה גודמן לוויכוח האדיר בין בית שמאי ובית הלל, שמייצג שתי יהדויות שנאבקות על מקומן עד ימינו. לעוד פרקים, חפשו באפליקציות ההסכתים שלכם את "הסכת ושמע" – הפודקאסט של מכון הרטמן.

  • את הפודקאסט שלנו תוכלו למצוא גם במגוון שירותי הפודקאסטים, בהם:
    Apple Podcasts
    Google Podcasts
    Deezer
    Spotify

    אם אתם משתמשים בשירות אחר, והפודקאסט שלנו לא נמצא שם (חלק ניכר מהשירותים "מושכים" את הפודקאסט מגוגל או מאפל), תוכלו לעקוב באמצעות RSS אחר כתובת זו: https://hascet-ushma.castos.com/feed
הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics