תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

עקידת יצחק: מה אפשר ללמוד ממנה, מה מותר ללמוד ממנה

האם עקידת היא סיפור שאמור לשחרר את האדם הדתי מחובתו המוסרית? פרופ' אבי שגיא חושב שהטוענים כך אינם בקיאים מספיק בספרות חז"ל. ואיך כל זה קשור למפעל הציוני?
פרופ' אבי שגיא הוא עמית מחקר במרכז קוגוד לחקר המחשבה היהודית ולהגות עכשווית במכון שלום הרטמן. הוא מלמד במחלקה לפילוסופיה באוניברסיטת בר אילן, שבה ייסד וניהל שנים ארוכות את התוכנית ללימודי פרשנות ותרבות. תוכנית זו היוותה חידוש ופריצת דרך בתחום הלימודים הבין-תחומיים בארץ ובעולם. הוא עורך את סדרת הספרים "פרשנות ותרבות" ומכהן כעורך של כתב העת תרבות דמוקרטית (עם חנן מנדל וידידיה שטרן). הוא אחד מארבעת מנסחי מסמך רוח צה"ל וחבר אקדמי בוועדות הפטור מטעמי מצפון.

איזו דמות אידיאלית משרטטת המסורת היהודית על אברהם – אבי האומה  שמקריב בצייתנות את בנו? או האיש שהתמקח עם אלוהים על סדום?

למסורת היהודית יש דין ודברים קשים עם סיפור העקידה. בפודקסט "הקוגיטו" של אברהם בורג, פרופ' שגיא טוען שהדבר המרתק מכול בסיפור הזה, הוא שכדי לעקור את האדם ממוסריות צריכים את קול האל, בעוד שכדי להשיב אותו למקום הטבעי שלו, אין צורך באל. לדבריו, יש בכך גם מסר לעם היהודי הריבון היום בארצו.

מוזמנים ומוזמנות להאזין:

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics