תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

היתרון טמון בנעלם

בין אם היא נועדה לרכוש ידע, לגלות את שהוסתר או לערער על הקיים, השאלה מקיימת את האדם כיצור תבוני ובן חורין. מחשבות על השאלה ועל משמעותה בשיח הציבורי
השאלה היא תמיד שאלה ביחס למשהו. שאלת היסוד עתה היא מהו היחס המדויק בין השואל לבין ה"משהו" שעליו שואלים
השאלה היא תמיד שאלה ביחס למשהו. שאלת היסוד עתה היא מהו היחס המדויק בין השואל לבין ה"משהו" שעליו שואלים
פרופ' אבי שגיא הוא עמית מחקר במרכז קוגוד לחקר המחשבה היהודית ולהגות עכשווית במכון שלום הרטמן. הוא מלמד במחלקה לפילוסופיה באוניברסיטת בר אילן, שבה ייסד וניהל שנים ארוכות את התוכנית ללימודי פרשנות ותרבות. תוכנית זו היוותה חידוש ופריצת דרך בתחום הלימודים הבין-תחומיים בארץ ובעולם. הוא עורך את סדרת הספרים "פרשנות ותרבות" ומכהן כעורך של כתב העת תרבות דמוקרטית (עם חנן מנדל וידידיה שטרן). הוא אחד מארבעת מנסחי מסמך רוח צה"ל וחבר אקדמי בוועדות הפטור מטעמי מצפון.

השאלה נתפסת כמובן מאליו של השפה. אי אפשר לנהל שיח בתחום כלשהו ללא שימוש בשאלות. לעתים אנו שואלים שאלות באופן ישיר: למה? כיצד? ולעתים השאלה מובלעת בתוך שיח המשיב עליה. השאלה מניעה את התשוקה המתמדת של בני אדם להבנה. מיום שעומד הילד הקטן על דעתו הוא מציג שאלות. לעתים בבגרותנו אנו שוכחים את השאלות בשל גודש התשובות, הנוהגים, המסורות, האידיאולוגיות או האמונות, אבל הן לא מרפות מאיתנו. השאלה היא הרגע הבסיסי שבו חורג האדם מכפיפותו המוחלטת לנסיבות חייו. השאלה לא משחררת בהכרח את האדם מהעובדות הבסיסיות הכפויות עליו, אבל היא מאפשרת לו להתייצב מולן, להביט עליהן מחדש ולתהות על משמעותן.

למאמר המלא

מחשבה יהודית מרתקת אותך? דואג לעתידה היהודי-דמוקרטי של ישראל? מתעניינת ביהדות שרלוונטית עבורך?

מלאו את פרטיכם וקבלו את הניוזלטר שלנו

עוד בנושא
הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics