תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

"הדת חייבת להיות חלק מהפתרון באזורנו, לא חלק מהבעיה"

בראיון לרגל יום השפה הערבית הבינלאומי אמר הרב אלחנן מילר: "את הדת אפשר לנצל לכיוונים חיוביים או שליליים. היא יכולה להיות מכנה משותף: קשה לעשות דה-הומניזציה למישהו שאמונותיו דומות לשלך"
אלחנן מילר הוא עמית מחקר במרכז קוגוד ומורה בתוכנית חברותא. מילר הוסמך לרבנות בבית מדרש הראל בירושלים בשנת 2019 ומלמד תנ"ך במכון פרדס. לצד עיסוקו בהוראה, מילר הוא המייסד והמנהל של עמותת "אנשי הספר (אהל אל-כתאב)", מיזם אינטרנטי שנועד לחשוף את העולם הערבי ליסודות האמונה והתרבות היהודית באמצעות הרשתות החברתיות. הוא בוגר תואר MA בלימודי האסלאם והמזרח התיכון באוניברסיטה העברית, ועבודת המחקר שלו היתה מבט השוואתי בסוגיות של דת ומדינה בישראל ובמצרים. טרם הוסמך לרבנות,

11

השבוע, (יום שלישי, 25.6.24) יצוין היום הבינלאומי לשפה הערבית. הרב אלחנן מילר ידבר ביום עיון שייערך לרגל היום הזה באוניברסיטת בן גוריון בנושא "עד כמה הדת היא גורם ממתן או מקצין, והאם הדת היא הפתרון או הבעיה".

בראיון לתוכנית "השעה העולמית" בכאן רשת ב', הוא אומר " הדת היא לא גורם קבוע. היא יכולה להיות מנוצלת לכיוונים חיוביים או שליליים. אנשי דת באזורנו חייבים לקחת עמדה פעילה ולהפוך את הדת לגורם המקדם את השלום."

עוד סיפר מילר על המיזם "אנשי הספר" שאותו הקים לפני שבע שנים: "אני מעביר לעולם הערבי, באמצעות סרטונים, מידע על היהדות, על המצוות, על הדת. התגובות אמנם מעורבות, גם שליליות וגם חיוביות, אבל  יש לכך צמא עצום במרחב הערבי."

מילר דיבר על כך שאפשר ללמוד מ"הסכמי אברהם", שנבחרו להיקרא בשם האב המשותף של כולנו, כדי לעודד את העמים להזדהות עם ההסכמים האלה. "זה מתוך הבנה שאיליטות ליברליות בלבד לא יוכלו להביא את השלום המיוחל. אם אנשים יכירו באמונות המשותפות לשני הצדדים, זה יהפוך את הדת לגורם שמקשה על דה-הומניזציה של האחר."

האם יש שותפים לעמדותיו של מילר בעולם הערבי מאז השבעה באוקטובר? עד כמה הנכונות לשיח דתי פתוח קיימת בישראל ובמדינות ערב? מדוע כל כך מעט אנשי הדת מוסלמים העזו לצאת באופן מפורש נגד הצידוקים הדתיים של חמאס למה שעשו בשבעה באוקטובר? ומדוע בוחר מילר לשאת את דבריו בכנס דווקא בערבית?

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics