תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

ד"ר יופי תירוש על הדרת נשים: "במשך שנים עברנו גזלייטינג בשם ה'התחשבות'"

בפרק בפודקאסט ״הארץ השבוע״ שהוקדש להדרת הנשים המתרבה, תירוש אמרה: "כמו עם הדמוקרטיה בארץ, כך גם בנושא שיוויון הנשים - רק מול איום ממשי הבנו שצריך להילחם, ובדחיפות"
יופי תירוש, נעמה מורל, ציפי לביא, ליאור קודנר
ד״ר יופי תירוש היא עמיתת מחקר במרכז קוגוד לחקר המחשבה היהודית ולהגות עכשווית במכון שלום הרטמן, חברת סגל בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, והדיקן היוצאת של בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר. תירוש היא בוגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית. היא התמחתה בלשכתו של השופט המנוח מישאל חשין בבית המשפט העליון, וכתבה דוקטורט באוניברסיטת מישיגן באן ארבור. שימשה כמרצה או כחוקרת אורחת במוסדות מובילים בעולם, ובהם אוניברסיטת ניו יורק, ג׳ורג׳טאון, קווינס בקנדה והומבולדט בגרמניה. מחקריה עוסקים

נעמה מורל

ציפי לביא

ליאור קודנר

כמעט מדי יום מגיע לכותרות סיפור נוסף של אפליה כלפי נשים בישראל – אם זו חקיקה שמטרתה חיזוק הרבנות, או הצעות להפרדה במעיינות או באוניברסיטה, או ב"יוזמות" של אנשים פרטיים – כשנשים מסולקות לחלק האחורי של האוטובוס, או מתבקשות לכסות את גופן.

בפרק בהסכת "הארץ השבוע", ליאור קודנר שאל את ד"ר יופי תירוש, את ציפי לביא, מנהלת קשרי ממשל ב"נבחרות"- נשים חרדיות לייצוג שוויון וקול – ואת העיתונאית נעמה מורל: האם מדובר במלחמת דת או בחלק מההפיכה המשטרית?

תירוש הסכימה עם נעמה מורל, שהסיבה לעלייה בדיווחים קשורה פחות בחידושה של התופעה, ויותר מכך שנשים החליטו "למתוח את הגבולות לקו" – ולא להסכים עוד "להתחשב".

"היום אנחנו מבינות שזו לא שאלה של נימוס, ואין מדובר רק בקיצונים, אלא שאלה פוליטית ממש, והיא נוגעת לזכותן של נשים להתקיים מחוץ לבית, להשמיע את קולן, להיות נוכחות."

לדעתה, צריך להיזהר מלהגיד שהרעיון הליברלי של רב-תרבותיות מחייב שנהיה סובלניים: "אתם פשוט משלים את עצמכם שמה שקורה בבני ברק יישאר בבני ברק. זה יפגע בכל נשות ישראל."

מוזמנים ומוזמנות להאזין.

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics