תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

"בחברה הישראלית גאולה של האחד היא סילוקו של האחר"

"צומת גורלי הוא זה שאליו מתנקזות כל הטעויות" - מה תפקידה של הנהגה רוחנית מול השסע הימני-שמאלי, דתי-חילוני, ערבי-יהודי, מזרחי-אשכנזי - שהגיעו לשיאם והפכו לשבר בלב ההוויה הישראלית?

11

לפני כשבועיים, ב-30.1.23 התקיים במכון הרטמן טקס של רשת הרבנות הישראלית בנושא "מהו תפקידה של מנהיגות רוחנית ורבנית בעת הזו" בסימן חמישים שנה לפטירתו של אברהם יהושע השל.

בהרצאתה בכנס, דיברה פרופ' חביבה פדיה על השסע הנוכחי בחברה הישראלית וייחסה אותו בין היתר לריבוי מערכות הבחירות המואץ:

"מה שגרמו ארבע-חמש מערכות בחירות תוך שנתיים וחצי, הוא האצה של הרגשות. , נזקים שיכולנו לראות במשך שש-עשרה שנה – אילו היו ארבע מערכות בחירות תקינות – קרו לנו בשנתיים וחצי.

"מנהיגים לא ראויים השתמשו בזה בצורה מניפולטיבית כדי לקדם שיסוי של קבוצות בקבוצות בתוך המרחב הישראלי. זה פחות או יותר מה שהוביל אותנו לשוקת שבורה."

פדיה דיברה על נוכחות האל במציאות כתביעה מתמדת לפעולה מוסרית, ואמרה שבניגוד למנהיג אברהם יהושע השל, שהתייצב למאבק למען זכויות שחורים בארה"ב בשנות השישים, בארץ לא היה מי שיצעד לצד המזרחים בוואדי סאליב.

"אילמות של מיעוט ביחס לזהות שלו הופכת לאלימות של מיעוט התובע את זכויותיו," אמרה פדיה.

כאשר כל ציבור וציבור חש מאוים על ידי הציבור השני, תפקידו הרוחני של המנהיג הוא להחזיר את הבית לבית, להחזיר את השיוך, להחזיר את השפה, להחזיר את הדיאלוג וההידברות בין הקבוצות השונות.

צפו בהרצאה המלאה כאן.

מחשבה יהודית מרתקת אותך? דואג לעתידה היהודי-דמוקרטי של ישראל? מתעניינת ביהדות שרלוונטית עבורך?

מלאו את פרטיכם וקבלו את הניוזלטר שלנו

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics