תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

קרב תרבותיות – פרק 6: המהפכה של התנ"ך

במזרח הקדום רווחה האמונה באלים ובאלות ששולטים בגורלם של בני האדם. התנ"ך בא ודחה את הרעיון הזה לחלוטין - ובכל זאת, רמזים לאמונות ההן נשארו כמוסים בתוכו. פרק שישי בפודקאסט שלנו
פרופ' ישראל קנוהל הוא עמית מחקר במרכז קוגוד לחקר המחשבה היהודית ולהגות עכשווית במכון הרטמן וכן פרופסור אמריטוס באוניברסיטה העברית. הוא מופקד על הקתדרה למקרא על־שם יחזקאל קויפמן באוניברסיטה העברית, ומרצה אורח באוניברסיטאות הארוורד, ברקלי, סטנפורד ושיקגו. מספריו: רבי המכר "איך נולד התנ"ך" (דביר, 2018) ו"מאין באנו" (דביר, 2008). ספרו האחרון,  "מחלוקת המשיח – למי מחכים היהודים" יצא לאור בהוצאת דביר וזכה להערכה ולתהודה רבה. כמו כן כתב את "אמונות המקרא" (מאגנס, תשס״ו), "בעקבות המשיח"

כבר בפסוק הראשון של התנ"ך, "בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ" קיים פולמוס נסתר – אבל אדיר ממדים – עם תרבויות המזרח הקדום. מה ניסה התנ"ך לשנות? איפה בכל זאת נשאר במקרא משהו מהסביבה שבה הוא נכתב? ואיך המהפך של התנ"ך הוביל למעמדן של נשים ביהדות?

האזינו לפרק השישי בסדרת "קרב תרבותיות – הפולמוסים הגדולים של היהדות" שבו עמרי שאשא מראיין את פרופ' ישראל קנוהל. לעוד פרקים, חפשו באפליקציות ההסכתים שלכם את "הסכת ושמע" – הפודקאסט של מכון הרטמן.

  • את הפודקאסט שלנו תוכלו למצוא גם במגוון שירותי הפודקאסטים, בהם:
    Apple Podcasts
    Google Podcasts
    Deezer
    Spotify

    אם אתם משתמשים בשירות אחר, והפודקאסט שלנו לא נמצא שם (חלק ניכר מהשירותים "מושכים" את הפודקאסט מגוגל או מאפל), תוכלו לעקוב באמצעות RSS אחר כתובת זו: https://hascet-ushma.castos.com/feed
הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics