תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

"נותן התורה": דיוקן של אלוהים שמשתנה

פעם חתן, פעם עריץ, פעם אהוב נחשק: היהודים דמיינו את דמות האל במעמד הר סיני במגוון אופנים. ואולי הוא מעולם לא היה מקובע בדמות אחת, מפני שההתגלות עדיין נמשכת?
ד"ר מלילה הלנר-אשד היא עמיתת מחקר במרכז קוגוד לחקר המחשבה היהודית ולהגות עכשווית במכון שלום הרטמן.  היא ייסדה וניהלה את תוכנית "משכילות", שמלווה אקדמאיות מצטיינות במהלך עבודת הדוקטורט שלהן. עומדת בראש סמינר בנושא קבלה, רוחניות והחברה הישראלית, ופעילה בארגון "סולחה" שעוסק במפגשים בין ישראלים ופלסטינים. ספרה "ונהר יוצא מעדן: על שפת החוויה המיסטית בזוהר" יצא לאור ב-2005 (עם עובד/עלמא). ובתרגום לאנגלית בהוצאת אוניברסיטת סטנפורד. ספרה "מבקשי הפנים, מסודות האדרא רבא בזוהר", יצא לאור בשנת 2017

11

הרעיון של התגלות קולקטיבית ולא פרטית הפך את מעמד הר סיני למעמד יוצא דופן. אבל איך הפכה ההתגלות לחויית חיים ולא לחוויה מפרקת לכל מי שעומד בה?

ד"ר מלילה הלנר אשד מציירת את שלל הדימויים שבהם השתמשו דרשנים לדורותיהם כדי לתאר איזה מן אלוהים התגלה בהר סיני, וטוענת שלא בכדי נוצר המדרש שלפיו אלוהים נגלה לכל אחד ואחד בדיוק לפי כוחו. האם היה שם אלוהים אימתני? או אהוב אחוז תשוקה? ואולי בכלל נוצר שם זיווג של חתן עם כלה? ואיך מיישבים את הדימויים השונים האלה אחד עם השני? ואולי בכלל האלוהים נמצא בתנועה מתמדת אל תוך האנושי, ומשתנה ביחס לערכים של כל דור?

לקראת שבועות, שני שיעורים על צדדים שונים של מעמד הר סיני. את השיעור השני, מאת דב אלבוים, תמצאו כאן.

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics