מאז שבעה באוקטובר מצאו את עצמן קהילות רבות מעוטף עזה התפנו מבתיהם ונאלצות לגור במלונות, בתי הארחה או מגורים זמניים אחרים. אלו הן קהילות שנפגעו, שאיבדו חברים וחברות ושנעקרו ממקומן בשעה קשה במיוחד.
רבנים, רבניות ורבות מקהילת רשת הרבנות הישראלית יוצאים מאז לפגוש את הקהילות האלה, ללוות אותן ולהיות איתן. עד כה התקיימו מפגשים עם קהילות נירים, כפר מימון, נתיב העשרה, כפר עזה, סופה, אופקים, רעים, שדרות ועין השלושה.
קיבוץ חולית איבד 13 חברים וחברות בהתקפה הנוראה של חמאס וחבריו נעקרו ומתגוררים כרגע בקיבוץ עין גדי. מדי מוצאי שבת מגיעה קבוצה של בוגרי בית המדרש לרבנות ישראלית לקהילה. "לפעמים התפקיד שלנו הוא לתמוך," אומרת הרבה ציפי חורי. "ולפעמים רק להיות עדים." יחד הם שרים, מדברים, ומשתפים בתחושות.
חבר הקיבוץ, אלכס ויינטרוב, סיפר באחד המפגשים: "חוקי הפיזיקה התחילו לעבוד אחרת. יש איזו הזדמנות לייצר תרכובות חדשות. המערך שאיתו ניווטנו במציאות ובחיים, הפך כמעט לא רלוונטי."
בהמשך שיתף כי סביו ז"ל היה ניצול שואה, ופרטיזן, וכי הקטע היחיד מהמקורות שאותו הכיר היה הפסוק "מי האיש החפץ חיים, אוהב ימים לראות טוב… סור מרע ועשה טוב, בקש שלום ורדפהו. המילים האלה מקבלות היום פרשנות חדש. הן מעודדות אותנו לבחור את דרכנו ואפילו לברוא מציאות חדשה."
"אתם עוף החול," אמרה להם הרבה תמר אלעד אפלבום. "האמונה שלכם, החברות שלכם, ואיך שאתם אוהבים זה את זה וסולחים זה לזה – אתם הסיבה להישאר בני אדם."