/ בית המדרש לרבנות ישראלית

הרב שרון שלום: "תפקידי לבלבל את החברה הישראלית"

בוגר בית המדרש לרבנות ישראלית של מכון הרטמן התארח בסדרה "דוקותיים" וסיפר מדוע לא מונה לרב של קהילה אתיופית, כיצד סיבך אותו ספר ההלכה שכתב, ומדוע בעיניו החברה הישראלית לא גזענית

הרב ד"ר שרון שלום, בוגר בית המדרש לרבנות ישראלית של מכון שלום הרטמן, התארח בפרק של סדרת הרשת "דוקותיים" של תאגיד השידור הציבורי "כאן". להלן ציטוטים קצרים מתוך הסרטון, המובא במלואו לעיל.

"מגיל 18 רציתי להיות רב", סיפר, "למדתי בישיבת "הר עציון", שהיא ישיבה מאוד-מאוד אשכנזית, והרעיון שלי היה לסיים את לימודי הרבנות ולשמש רב בקהילה אתיופית. כשהייתי בגיל 27, הוסמכתי להיות רב ושמעתי שיש תקן פנוי לרב של הקהילה האתיופית בקריית גת. הגעתי לקבל את התפקיד, וישב שם אדם שאמר לי 'אתה לא יכול לקבל את התפקיד. אתה לא מספיק שחור'. אמרתי לו 'מה זאת אומרת אני לא מספיק שחור, תסתכל, אני אתיופי", אז הוא אמר 'חס וחלילה, אני לא מתכוון לצבע העור שלך, אני מתכוון לכיפה שלך. אתה לא חרדי. זו פוליטיקה… החלטתי לעזוב את תפקידי הרבנות והלכתי לאוניברסיטה. במהלך הדוקטורט שלי קיבלתי הצעה להיות רב קהילת 'קדושי ישראל' בעיר".

הרב שלום כתב כבר שני ספרים, וסיפר: "הספר הראשון שלי, מסיני לאתיופיה, הוא ספר הלכתי שהכניס אותי להמון המון בעיות. העניין הוא שרוב הרבנים היום מבקשים מהקהילה האתיופית להפסיק לנהוג את המנהגים שלהם, ולאמץ פה מנהגים חדשים. זה לא ייאמן, זה אבסורד מאד-מאוד גדול".

על מה למשל מבקשים מכם לוותר?

"למשל על לאכול עוף וחלב יחד. באתיופיה אכלנו עוף וחלב יחד. לא כתוב בשום מקום בתורה שאסור לאכול עוף עם חלב… גם אני אכלתי, זה היה טעים מאוד".

כאחד העולים הראשונים מאתיופיה לישראל, הרב שלום מספר שהיה מוכר בכל מקום, ומהלך חייו לימד אותו על החברה שסביבו. "החברה הישראלית היא לא גזענית", טען בראיון. "כשעליתי לישראל הייתי כזה קטנצ'יק, לא ידעתי איך לשבת בשירותים, ולא ידעתי לצחצח שיניים והנה היום אני דוקטור ורב קהילה של ניצולי שואה, אז איך אני יכול להגיד שהחברה הישראלית היא גזענית? עם זאת, החברה הישראלית מאוד-מאוד סטיגמטית, ועם הנחות יסוד, והתפקיד שלי הוא לבלבל אותה".

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics