תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

אנחנו והגויים: חטאי האיש והאישה הזרה יביאו משיח

האמהות בשושלת דוד הן נשים זרות ואפילו אסורות. אם המשיח הוא התגלמות הלאום שאותו הוא אמור לגאול – איך זה שהוא בא לעולם דווקא מחיבור עמוק אל הזרות?
רות קרא-איוונוב קניאל, אלכס צייטלין
ד"ר רות קרא-איוונוב קניאל היא מרצה בכירה בחוג לתולדות ישראל באוניברסיטת חיפה, עמיתת מחקר במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו ובמכון שלום הרטמן בירושלים. מחקרה עוסק במיסטיקה יהודית, מגדר ופסיכואנליזה. בעלת PhD מהאוניברסיטה העברית בירושלים, 2010. לשעבר עמיתת פוסט-דוקטורט באוניברסיטת ניו יורק, מרכז HBI באוניברסיטת ברנדייס ותוכנית קרייטמן ומתנאל באוניברסיטת בן-גוריון. עמדה בראש קבוצת "פסיכואנליזה וקבלה" במכון ון ליר בירושלים. ספרה קדשות וקדושות -אימהות המשיח במיתוס זכה בפרס פינס ובפרס וורבורג (סדרת הילל בן חיים,

אלכס צייטלין

11

בלב התפיסה של משיח עומד צמד מוכר: אם ובנה.

ד"ר רות קרא איוונוב קניאל סבורה שפחות חשוב מה מייחד את המשיח כגואל, אלא הרבה יותר חשוב איך הוא בא לעולם: בזיווג אסור של אביו עם אישה זרה, שאינה בת הלאום.

בנות לוט, תמר, רות, זו שושלת האמהות של דוד. למה בעצם כולן גויות? לפי קניאל אין כאן מקריות, מפני שסיפור מעצב תודעה, והוא נועד לייצר התמודדות לא רק עם זרות, אלא גם עם עוון. אולי אפילו עם מוות.

בשיחה עם אלכס צייטלין, קניאל בוחנת קוים לדמותו של הגואל, וחושבת שגם אלוהים זקוק לגאולה. מוזמנים ומוזמנות לצפות בעוד פרק בסדרה "שאלה של זהות: אנחנו והגויים", המשודרת בערוץ היוטיוב "באים אל הפרופסורים" של אלכס צייטלין.

 

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics