תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

קרב תרבותיות – פרק 8: האתגר של הרמב"ם

הרמב"ם היה קרוע כל חייו בין האמת שגילה בפילוסופיה לבין תורת ישראל, והסתירה הזו הפכה לפרויקט האדיר שלו. ואיך זה קשור לחיסונים נגד קורונה?
ד"ר אריאל פיקאר הוא עמית מחקר במרכז קוגוד לחקר המחשבה היהודית ולהגות עכשווית במכון שלום הרטמן. פיקאר שימש בעבר כמנהל מרכז קוגוד והיה אחראי על ארגון סמינרי המחקר, על סיוע בתוכניות מחקר אישיות ועל קליטתם ושילובם של חוקרים חדשים. למכון הרטמן הוא הגיע כחוקר צעיר בשנת 2001. במשך השנים עסק במחקר והוראה בתוכניות המכון השונות. בשנים 2009 – 2018 שימש כמנהל החינוכי של תוכנית "בארי" במכון הרטמן. אריאל פיקאר הוא בוגר ישיבת הר עציון, שם

מצד אחד, הרמב"ם נמשך אחרי שכלו ואחרי החתירה לאמת של הפילוסופים היוונים והמוסלמים. מצד שני, הרמב"ם האמין בתורת ישראל ובתפיסה היהודית שעליה התחנך ובה חי. מתוך המתח הזה הוא כתב את "מורה נבוכים", שנועד להסביר את התורה, על פי הבנת העולם האנושית בתקופתו.

בפרק השמיני של סדרת "קרב תרבותיות – הפולמוסים הגדולים של היהדות" עמרי שאשא מראיין את ד"ר אריאל פיקאר. לעוד פרקים, חפשו באפליקציות ההסכתים שלכם את "הסכת ושמע" – הפודקאסט של מכון הרטמן.

  • את הפודקאסט שלנו תוכלו למצוא גם במגוון שירותי הפודקאסטים, בהם:
    Apple Podcasts
    Google Podcasts
    Deezer
    Spotify

    אם אתם משתמשים בשירות אחר, והפודקאסט שלנו לא נמצא שם (חלק ניכר מהשירותים "מושכים" את הפודקאסט מגוגל או מאפל), תוכלו לעקוב באמצעות RSS אחר כתובת זו: https://hascet-ushma.castos.com/feed
הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics