קיצור תולדות האלוהים – פרק 6: אלוהים של הרמב"ם והפילוסופיה

האם אלוהים הוא אחד? האם הוא משתנה? יש לו רגשות? אולי הוא בכלל שכל אינסופי? שאלות אלה ואחרות הטרידו את הפילוסופים של ימי הביניים. ומה התשובה לכל שאלה? ספוילר: יש יותר מאחת

החכמים היהודים בימי הביניים הושפעו רבות מהפילוסופיה היוונית ומהאיסלאם. איזו מין תפיסה של אלוהים יצרה הסינתזה הזו? ואולי השאלה הנכונה יותר היא אילו אלוהימים, שכן הוצעו והועלו תפיסות שונות ומגוונות, ולא פעם סותרות.

אז האם אלוהים הוא אחד? האם הוא משתנה? הוא מושלם? יש לו רגשות? אולי הוא בכלל שכל אינסופי? או מחשבה? אפשר לתאר אותו במילים? בפרק השישי של "קיצור תולדות האלוהים", פרופ' דב שוורץ סוקר את התפיסות של אלוהים מנקודת המבט השכלתנית של אותם ימים, ובעיקר באמצעות זו של הרמב"ם.

העונה השלישית של הפודקאסט של מכון הרטמן, בהנחייתו של דב אלבוים, נקראת "קיצור תולדות האלוהים" והיא עוסקת בדמותו ובאופיו של האל, כפי שהם משתקפים מטקסטים בתקופות שונות של היהדות – החל מהתורה והתנ"ך, עבור בימי המשנה, בקבלה ובחסידות, ועד לימינו אלה ולתפיסות ניו אייג'.

  • את הפודקאסט שלנו תוכלו למצוא גם במגוון שירותי הפודקאסטים, בהם:
    Apple Podcasts
    Google Podcasts
    Deezer
    Spotify

    אם אתם משתמשים בשירות אחר, והפודקאסט שלנו לא נמצא שם (חלק ניכר מהשירותים "מושכים" את הפודקאסט מגוגל או מאפל), תוכלו לעקוב באמצעות RSS אחר כתובת זו: https://hascet-ushma.castos.com/feed
השארת תגובה