/ מרכז קוגוד

עמרי

שאשא

עמית מחקר, עורך כתב העת "אופקים"

ד"ר עמרי שאשא הוא עמית מחקר במרכז קוגוד למחשבה יהודית ולהגות עכשווית במכון שלום הרטמן ועורך כתב העת "אופקים" היוצא לאור במכון.

הספר שחיבר יחד עם ד"ר מלילה הלנר-אשד, "בדרך עץ החיים: מבוא לספר הזוהר", ראה אור בהוצאת ידיעות ספרים.

בקרוב יראה אור ספרו: "נתלבש הסוד בגשמיות המעשה: בין עלילה לדרשה בסיפורי הזוהר", בהוצאת מאגנס.

עמרי שאשא

הכלכתבות וידאו

11 בספט׳ 2023

הגיליון שבידכם מבקש להתבונן בהתנגשות שבין היהדות ובין הדמוקרטיה וזכויות הפרט כיום בישראל, לבחון אותה ולהציע לה חלופה. מדוע, באמת, כמעט כל מקרה של אפליה, אי־שוויון או פגיעה באחר – מזוהה עם המסורת היהודית או קשור אליה? וכיצד ניתן לנסח יהדות אחרת, יהדות שאינה מתנגשת עם זכויות הפרט, אלא דווקא מעודדת שוויון וחופש, יהדות של חירות?

16 במרץ 2023

ספר הזוהר, שנחשב ליצירת המופת של ספרות המיסטיקה היהודית, נשאר בלתי נגיש לרוב הקוראים. ביום רביעי, כט אדר, 22.3,ייערך במכון הרטמן ערב השקה לספר מבוא, המנסה לפלס את הדרך למי שחפץ בכך

8 בפבר׳ 2023

עמרי שאשא, אלכס צייטלין

לפי העמדה המסורתית, ספר הזוהר נכתב על ידי רשב"י לפני כאלפיים שנים, ויעידו על כך רבבות האנשים העולים מדי שנה לקברו של מי ש"הזוהר הקדוש" מיוחס אליו. אבל האמנם הוא מחברו? ואם לא הוא - אז מי?

19 בינו׳ 2023

כמה מקורות על עבודה בגשמיות בחסידות

15 במרץ 2021

שערים לספר הזוהר (הוצאת ידיעות ספרים תשפ"א)

24 במאי 2020

בליל שבועות, כך מספר הזוהר, כולנו מתכנסים ללילה נטול שינה כדי להכין את השכינה לליל כלולותיה עם הקב"ה.

11 בנוב׳ 2019

בראיון לרגל פרישתו, אחרי 30 שנות מחקר והוראה, פרופ' ישראל קנוהל מספר על התגלית המהפכנית שאיתה יצא לדרכו האקדמית, מסביר מה מביאים איתם בוגרי ישיבות הסדר לחוג למקרא, וקורא למתן את הקולות המשיחיים בעם ישראל

27 ביוני 2019

מצד אחד, ד"ר חנה פנחסי סבורה שכדי ליצור קול פמיניסטי, נשים צריכות לשמוע קודם כל רק את עצמן. מצד שני, יפה בניה חושבת שהדרת גברים לא יכולה להיות התשובה להדרת נשים. שתיים מחוקרות מכון הרטמן דנות על מהות הרעיון הפמיניסטי במאה ה-21, משוחחות על המתח שבין האידיאולוגיה והמשפחה, ומתווכחות אם יש מקום לטענה רדיקלית כמו "בכל יחסי מין יש ממד של אונס".

8 במאי 2019

במקום המילים הנשגבות, הפאתוס והאידיאולוגיות הגדולות, וכמענה לניכור ולחשדנות, מציע הרב שג"ר שפה אחרת לדבר בה על הקשר למדינה: שפת הברית וההתקשרות.

חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics