איך עוברים מ MUTE לשיחה על עמיות? אתגרי השעה של ישראל ויהדות התפוצות – זה היה הנושא של יום פתוח חנוכה תשע"ט של תוכנית בארי שהתקיים ביום שלישי שעבר (4.12.2018). למעלה מ-300 מורות ומורים מכל רחבי הארץ נקבצו ובאו לקחת חלק בכנס זה.
את היום פתחנו בהרצאה של נשיא מכון הרטמן, הרב ד"ר דניאל הרטמן, בנושא "על פרשת דרכים ביחסי ישראל והתפוצות". בהרצאתו דיבר הרב הרטמן על אתגר הפיכת השיח על עמיות לרלוונטי לתלמידים, והדגיש את חשיבות המושג "שותפות" ביחסים שבין יהודי ישראל ליהודי ארה"ב.
ההרצאה "על פרשת דרכים ביחסי ישראל והתפוצות"
לאחר ההרצאה התקיימו חמישה מושבים מקבילים שעסקו בנושאים שונים ביחסי ישראל והתפוצות:
בחלקו השני של היום התקיימו סדנאות מקבילות בהובלת מנחי בארי תחת הכותרת "המקום הנכון". הסדנאות עסקו בדגמים שונים של היחס בין יהודי ישראל ליהודי ארה"ב.
בסוף היום קיימנו טקס הדלקת נרות משותף שבו הוקרנו ברכות מבתי ספר בארה"ב, בדרום אמריקה ובמוסקווה, וסיימנו בביצוע של הקנון "מי ימלל גבורות ישראל" (ראו בסוף).
לסיכום נראה שמעבר לכל המורכבות הלוגיסטית שבארגון כנס זה – הוצב בפנינו אתגר מסוג חדש – לעסוק בנושא שגם עבור רובנו הוא די חדש, מורכב וטעון.
התגובות שהגיעו אלינו והמשובים שמולאו עד כה מחממים את הלב, וברור שהרבה מעבר לתוכן של הכנס עצמו – יש גם משמעות גדולה לצורה שבה הדברים נעשו ולתחושה של באי הכנס שהם הגיעו למקום שמכבד אותם, מעריך את היותם אנשי חינוך ומאתגר את העשייה שלהם.
ברכות חנוכה של ילדים מבתי ספר יהודיים בעולם.
ברכת פתיחה: יהודה קרויצר, נשיא מכון שלום הרטמן בצפון אמריקה.
מי ימלל גבורות ישראל – קנון בביצוע מורי בארי