תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

למען השם – פרק 52: חברים בבית הלבן

רוב מוחלט של הישראלים העדיפו את דולנד טראמפ כנשיא ארצות הברית, אבל מה עומד מאחורי הבחירה הזו? איזו סוג של חברות מציע לנו נציג הרפובליקנים, ואיזו חברות מציעה האריס שהתמודדה מולו?
הרב ד"ר דניאל הרטמן הוא נשיא מכון שלום הרטמן. הרטמן מנחה יחד עם יוסי קליין הלוי את הפודקאסט עטור הפרסים For Heaven’s Sake, המדורג בעקביות כפודקאסט היהדות הפופולרי ביותר בארצות הברית, קנדה, בריטניה, אוסטרליה ודרום אפריקה, ואת הפודקאסט "למען השם" עם דב אלבוים. הוא בנה וייסד תוכניות לימוד מקיפות בתחומי החינוך, ההכשרה וההעשרה לחוקרים, מחנכים, רבנים ומנהיגים דתיים וחילוניים בישראל ובצפון אמריקה. הוא מסאי, בלוגר, ומרצה בעל שם, שעוסק, בין היתר,  בפוליטיקה הישראלית, ביהדות, ובקהילה

תומר פרסיקו

הבחירות לנשיאות ארצות הברית הסתיימו בניצחון חד-משמעי של נציג הרפובליקנים, דונלד טראמפ, שרבים בישראל רצו ביקרו. אבל מה זה אומר שיש חבר (או חברה) בחדר הסגלגל בבית הלבן? כיצד חברים צריכים להתנהג? הרב ד"ר דניאל הרטמן וד"ר תומר פרסיקו משוחחים לעומק על היחס הראוי שבין ירושלים לוושינגטון.

למען השם – פרק 51: פתח לתקווה
למען השם – פרק 50: ונמשכת מלחמה
למען השם – פרק 49: שנה של שברים ותרועות

הרטמן, שפתח את השיחה, ביקש לאפיין את ההבדל בין מדיניות החוץ והביטחון של המפלגה הדמוקרטית לזו של המפלגה הרפובליקנית. "כחלק מהדיון שלהם, המפלגה הדמוקרטית עסוקה גם בשאלות ערכיות. הם מסתכלים על מה שישראל עושה ושואלים שאלות – האם זו מלחמה צודקת? האם נלחמים אותה באופן צודק? לעומת זאת, לטראמפ פחות איכפת מהעניין הזה. הוא פועל לפי אינטרסים, בעיקר כלכליים. ונדמה שישראלים רבים מעדיפים את הבריון השכונתי על פני השיקולים הערכיים."

פרסיקו ראה בכך קשר לרפרומה המשפטית ולתהליכים שישראל עוברת בשנים האחרונות. "למעשה, זה דומה למה שעמד מאחורי ההתקפות על בית המשפט והמוסדות האחרים," אמר, "האמירה שבעצם ניצבה שם הייתה 'תנו לנו לעשות מה שאנחנו רוצים,' אל תגבילו אותנו."

הרטמן הזכיר כי המושג חבר מוזכר רבות במסורת היהודית, כמו למשל באמירה "עשה לך רב וקנה לך חבר" וטען שחבר טוב הוא זה שעוזר ומסייע, אבל גם מבקר. הוא טען כי ביקורת מחו"ל "מקפיצה" רבים בישראל עוד יותר מכל ביקורת פנימית, ופרסיקו טען שאפשר להבין את זה בשל הפער בחוויות החיים שם וכאן.

בהמשך הפרק השניים דנו בשאלה כיצד יש להתייחס לעמדותיהם של יהודי ארצות הברית, וכן בתהייה – טראמפ או האריס, מי עדיף למדינת ישראל. התשובה הייתה מפתיעה.

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics