אחרי שב-2015 זכה לתשואות באולם, אך גם גרם למתיחות גדולה מול הממשל דאז, ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו חוזר לדוכן הנואמים בקונגרס האמריקני.
"לא יכולה להיות תקופה יותר מתוחה מאשר זו שהנאום של נתניהו מחר עומד להתקיים בה," פתח הרב ד"ר דניאל הרטמן את פרק 39 בהסכת "למען השם", שבו התארח ד"ר תומר פרסיקו.
למען השם – פרק 38: איך מגייסים את החרדים?
למען השם – פרק 37: תשעה חודשים
למען השם – פרק 36: צו 8 למנהיגות
"במדינת ישראל אין מדיניות חוץ, כידוע, רק מדיניות פנים," אמר פרסיקו בהמשך לשאלתו של הרטמן, אל מי נתניהו צריך לפנות בנאומו. "בעצם, נתניהו יכוון את הנאום שלו בקונגרס האמריקאי אל הציבור הישראלי."
עם זאת, פרסיקו ניבא שנתניהו ינסה להתחבב מחדש גם על טראמפ, שהוא מניח שינצח בבחירות הקרובות בארה"ב. הוא הזכיר בהקשר זה את הוויתור שנעשה בעשור האחרון מצד ישראל בהובלת נתניהו על יהדות ארצות הברית ה"שמאלנית", תוך אימוץ החיבוק שמדינת ישראל מקבלת מהאוונגליסטים. "הוויתור על המפלגה הדמוקרטית עלול להיות מסוכן, לא רק אם טראמפ לא ייבחר, אלא גם אם ייבחר. הן מפני שאם בעוד ארבע שנים הדמוקרטים יעלו שוב, יהיו לכך תוצאות חמורות, והן מפני שבסיפור האוונגליסטי אין הבטחה ניצחית לתמיכה במדינה היהודית."
"צריך לשאול את עצמנו בסופו של דבר – על מי אנחנו רוצים לסמוך? על ציבור של נוצרים אוונגליסטים, או על הקהילה היהודית בארצות הברית, שאפשר לבנות איתה יחסים ולזכות בתמיכתה לטווח הארוך?" אמר הרטמן, "אני מאמין שמדינת ישראל היא הבית של העם היהודי, לא רק כמקום שיקבל אליו כל יהודי, אלא במובן זה שיש לנו ברית גורל עם קהילת היהודים הבינלאומית. אני מאוד מודאג שבנימין נתניהו לא ייתן את דעתו על קהילת יהודי ארה"ב בנאומו.
"בעיניי, כשנתניהו מגיע לקונגרס, האנשים היחידים שאליהם הוא לא צריך לדבר הם סמוטריץ ובן גביר. זה לא הזמן לפוליטיקה קטנה. היהודים האמריקאים ברובם תומכים במלחמה. אבל הם מתחילים להיקרע בסוגיית הצורך לסיימה. הם נמצאים בחזית מלחמת הגינויים וההאשמות. הייתי רוצה שנתניהו יעלה ויגיד: 'אני רוצה לדבר בשפה יהודית, בערכים המשותפים של כולנו. אני רוצה לדבר על השאיפה שלנו לשלום.' הייתי מצפה שידבר אל כל יהדות ארה"ב, וגם לחלק הגבוה יותר בחברה הישראלית".
"הלוואי שיצליח להתעלות על עצמו," אמר פרסיקו.