להאזנה בספוטיפיי:
להאזנה באפל:
בפרק החדש של הפודקאסט "למען השם", הרב ד״ר דניאל הרטמן וד״ר משואה שגיב מתמודדים עם מה שהם מזהים כמשבר משמעותי בריבונות הישראלית. אירועים שונים, כמו תקיפת החיילות בבני ברק, גל הרציחות בחברה הערבית ופעילות נערי הגבעות, מעידים על כך שבמקומות רבים בחברה הישראלית, ההמון קובע את הכללים בפועל, והמשטרה לא מצליחה להתמודד.
למען השם פרק 112: הון -שלטון-הרמון
למען השם פרק 111: מרדכי דוד – גיבור או עבריין
למען השם פרק 110: הפרדוקס הישראלי
גם מוסדות השלטון עצמם, כך נדמה, אינם מתייחסים ברצינות לריבונות ולחוק. בשיחה מצביעים הרטמן ושגיב על שרים שמצהירים שלא יכבדו פסיקות בג״ץ, על הנתק המתמשך בין הממשלה ליועצת המשפטית, ועל התבטאויות פומביות של חברי ממשלה נגד המדיניות שהיא מובילה. כל אלו הם סימנים לכך שהמסגרת החוקתית נשחקת מבפנים.
בהמשך השיחה מבקשים שני המנחים לברר את המקורות למציאות הקשה הזו, וטוענים כי החברה הישראלית עברה מתפיסה ממלכתית לתודעה שבטית: כמעט כל קבוצה בחברה הישראלית פועלת מתוך תחושת מיעוט ודאגה לעצמה בלבד, בלי מחויבות לטובת הכלל ובלי ניסיון לאזן בין הצרכים ה'שבטיים' לבין האחריות הלאומית הכללית.
על מציאות זו מצטרפת, לטענתם, תופעה מצערת של הנהגה שלא לוקחת אחריות על כישלונות, אסונות ומחדלים. לדבריהם, המציאות הישראלית חסרה אחריות ציבורית או פוליטית, והשרים פועלים בתודעת הישרדות ושמירה על קואליציה וכוח, במקום מחויבות אמיתית לניהול המדינה.
בסיום הפרק השניים קוראים לחזרה לערכים של מחויבות, איזון ושירות ציבורי, לשאיפה לשוב ולהיות ריבונים בארצנו – לא רק על הגבולות, אלא גם בתוכם.