תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

"הפמיניזם היהודי הוא מהתנועות החשובות שיש לנו היום"

בפאנל שעסק באקדמיה כ"רשת קשר יהודית" טענה רונית עיר שי כי הפמיניזם היהודי בארה"ב קידם "שידוד מערכות מוסרי וערכי שיצר את המהפכות שאנחנו עדים להן בלימוד היהודי". צפו בדברים
פרופ' רונית עיר-שי היא ראשת התוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר אילן ועמיתת מחקר במכון הרטמן בירושלים. חברה בועד המנהל של מרכז רקמן לקידום מעמד האישה באוניברסיטת בר-אילן וחברה ב"קולך" – פורום נשים דתיות פמיניסטיות. רונית פרסמה שורה של מאמרים העוסקים בהלכה, תיאולוגיה ומגדר, להט"ב ויהדות, פמיניזם דתי ועוד. היא שוקדת כרגע על פרויקט מחקרי חדש שיעסוק שיעסוק באופנים בהם מעצבים פוסקי ההלכה מודרניים מגדר ומיניות בהקשרים של קדושה. ספרה הראשון עסק בסוגיות הקשורות לפריון והלכה

אחת הביקורות השכיחות כלפי העולם האקדמי רואה בו מגדל שן שהשפעתו על המציאות מוגבלת. ואולם ד"ר רונית עיר שי טענה בפאנל שעסק באקדמיה כ"רשת קשר יהודית" כי "השפה שנוצרת בשיח האקדמי משפיעה באופן ישיר על המציאות"

רונית עיר שי, שהשתתפה בכנס התפוצות של מקור ראשון, קבעה כי רשת הקשר האקדמית הפמיניסטית הזניקה הן את המחקר בתחום היהדות והן את השיח היהודי הרחב: "הפמיניזם היהודי צומח בחוגים אקדמיים, בארה"ב. זוהי אחת מתנועות התחייה החשובות ביותר שיש לעם היהודי היום. שידוד מערכות מוסרי וערכי שיצר את המהפכות שאנחנו עדים להן בלימוד היהודי".

עיר שי סיפרה שכבוגרת חינוך דתי, ההזדמנות הראשונה שלה ללמוד גמרא הייתה באקדמיה, במכון הרטמן, וחזתה שבקרוב נראה גם דיינות בבתי דין רבניים.

מחשבה יהודית מרתקת אותך? דואג לעתידה היהודי-דמוקרטי של ישראל? מתעניינת ביהדות שרלוונטית עבורך?

מלאו את פרטיכם וקבלו את הניוזלטר שלנו

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics