"הגיוון בבית המדרש לרבנות ישראלית הוא לא רק פלורליזם: זה מה שהעם צריך היום"

עשרים ושישה בוגרים ובוגרות של בית המדרש לרבנות ישראלית הוסמכו לרבנות בטקס חגיגי. ראשת בית המדרש השותפה הרבה תמר אפלבום אלעד אמרה: "ענווה היא יסוד המנהיגות בעם ישראל"

11

 

"להיות רב בישראל הוא להיות שליח ציבור. לצאת מעצמכם ולהיות מוכנים לשרת את עם ישראל בצרכים שלהם. והגיוון של בית המדרש ליהדות ישראלית לא נובע מהפלורליזם של המוסדות שלנו, אלא מכך שעם ישראל זקוק עכשיו לגיוון הזה."

כך פתח הרב ד"ר דניאל הרטמן את הדברים שנשא מול קהל של כמאתיים איש שבאו לצפות בטקס ההסמכה לרבנות של עשרים ושישה בוגרי מחזור ה' של בית המדרש לרבנות ישראלית מבית מכון הרטמן בשיתוף המדרשה באורנים: החלוץ.

"מה הסיפור שאתם תספרו לעם ישראל על השנתיים הקשות והגורליות של העם שלנו?" שאל הרטמן, ואמר: "מה כל עם מספר על עצמו מעצב אותו, וגם מעיד עליו – מה הוא רוצה להיות," אמר הרטמן, וסיפר איך "בן רגע, חז"ל שינו את הזהות של העם שלנו דרך הסיפור שבחרו לספר על חנוכה: לא סיפור של גבורת לוחמים, אלא סיפור על נס של אור."

נשיא המדרשה באורנים, ד"ר מוטי זעירא בירך אף הוא את הבוגרים והבוגרות ואמר: "כדי להסמיך, צריך לדעת להרגיש בכל רמ"ח אבריך ושס"ה גידיך שיש לך על מי לסמוך. שיש מי שנמצא לצדך ממש בגוף ובנפש" והודה לשותפות שבין המדרשה באורנים לבין מכון הרטמן במשימה "להסמיך מנהיגים ומנהיגות בימים טרופים אלה."

אחריהם דיבר נשיא מכון הרטמן, ד"ר יהודה קרצר, שדיבר על כך שהרבנים והרבניות החדשים עומדים כחלק מסיפור שמתמשך עוד מימי משה שקיבל תורה מסיני ומסרה הלאה, ואמר: "לעמוד בחוליה של השרשרת הרבנית ולקחת אחריות על הסיפור שלנו, לעמוד על ייחודו, ולכבד את העם היהודי של היום בקבלת תורה שמדברת אליהם בשפה שהם מכירים ומכבדת אותם בסמכות של נחלה ניצחית."

ראשי בית המדרש לרבנות ישראלית, הרבה תמר אפלבום אלעד והרב אהרן ליבוביץ בירכו אף הם את הבוגרים. הרב ליבוביץ אמר: "כל אחד ואחת מכם כבר מוביל בהנהגה רוחנית בעם ישראל, ועם זאת, הענווה שהפגנתם בבואכם לבית מדרשנו היא מהותה של הרבנות הישראלית. ההבנה שגם שכולנו חכמים, כולנו נבונים, וכולנו יודעים ויודעות את התורה, עדיין יש לנו מה ללמוד זה מזה. וזה המסד לרב קוליות שלנו."

הרבה אפלבום אלעד לימדה מדברי השפת אמת על ענווה, שהיא "יסוד המנהיגות בישראל," ואמרה: "ענווה זו היא מהות הרבנות הישראלית – לעמוד יחד בתוך עם וחברה שעברו כל כך הרבה עינויים, ולהיות שליחי ציבור מגוונים של שם משפחה אחד, בנוכחות, התייצבות ומעני לב שונים.

"אתם מבינים שלא נצליח להחלים, אם רק אחד מאיתנו יחלים, שעם ישראל והחברה הישראלית זקוקים להחלמה על כל החלקים: משפחות החטופים, החיילים והמשפחות השכולות, המפונים. יש סביבנו כל כך הרבה עינוי הדורשים כל כך הרבה מענים, ואת זה נוכל לעשות רק יחד, במנהיגות של שותפות ורעות וערבות וענווה."

מחשבה יהודית מרתקת אותך? דואג לעתידה היהודי-דמוקרטי של ישראל? מתעניינת ביהדות שרלוונטית עבורך?

מלאו את פרטיכם וקבלו את הניוזלטר שלנו

הוספת תגובה

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics