תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

"בין היהדות לבין האסלאם היו לאורך ההסטוריה בעיקר יחסי הפרייה ההדתית"

גבריאל אבן צור מדבר בכאן מורשת על יחסי האיסלם והיהדות, ומדגיש שחכמי ישראל נתנו לאיסלאם להשפיע על הגותם ועל יצירתם מתוך תפיסה שאין מדובר בתרבות זרה או נחותה
גבריאל אבן צור גדל בצרפת ועלה לישראל בשנת 2008. גבריאל הוא דוקטורנט בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמנינו באוניברסיטה העברית. תחומי המחקר שלו נמצאים בנקודת ההשקה של יהדות מזרחית, משפט עברי והיסטוריה קולוניאלית. גבריאל מחזיק בתואר שני מהאוניברסיטה העברית ובתואר ראשון משולב בתכניות פכ"מ (פילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה) ו'אמירים'. בשנת 2021, גבריאל קיבל סמיכה מטעם הרבנות הישראלית, מבית מכון הרטמן והמדרשה באורנים. הוא מלמד בתכנית וכותב בבמות שונות, בארץ ובצרפת.

11

 

"כשאנחנו מדברים על היחסים בין יהודים ומוסלמים, אנחנו נוטים לדבר בעיקר על היחסים הפוליטיים. היו תקופות טובות ורעות, גם תקופות של שמד. אבל אנחנו שוכחים שהיו ביניהם גם, ואולי בעיקר, יחסים תרבותיים, דתיים, פילוסופיים, שהשפיעו עמוקות גם על האסלאם וגם על היהדות."

גבריאל אבן צור, דיבר בתכנית "בא בדב" בכאן מורשת על יחסי האיסלם והיהדות לאורך ההיסטוריה, ועל ההפריה ההדדית בין שתי הדתות.

אבן צור ציין בין היתר את השפעת האיסלאם על הגותם וכתיבתם של רבי משה אבן עזרא, רבנו בחיי בן פקודה, ורבי אברהם בן הרמב"ם, ואמר: "ההשפעות האלה אינן העתקה אלא הבנה שיש כאן הזדמנות להפריה הדדית, כשהתרבות הערבית לא נתפסה כתרבות זרה או נחותה אלא כתרבות עם הרבה מן המשותף."

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics