"האם נצחון טראמפ בבחירות בארה"ב מסמן בעצם את קץ עידן הליברליזם?" זו השאלה שהפנה קובי מידן בתוכנית "סוכן תרבות" לאורחיו, ד"ר הדס אהרון – מרצה למדעי המדינה באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, ד"ר קובי ברדה – היסטוריון של הפוליטיקה האמריקאית באוניברסיטה של חיפה ובבית הספר הרב תחומי וחוקר מכון הרטמן, ד"ר תומר פרסיקו.
"הסתיים פרק מאוד ארוך וטוב שהתחיל בראשית שנות ה-90 עם נפילת הגוש הקומוניסטי," אמר פרסיקו. "אבל דווקא כשהגיע לשיא חוזקו נחשפו נקודות החולשה של הליברליזם."
הגם שיש שכבה גדולה של אנשים שלא נהנית מהפירות של השגשוג שהליברליזם מביא, פרסיקו חושב שלא זו נקודת התורפה העיקרית שלו: "כדי להבין את החולשה של הליברליזם כדאי לנתח דווקא את היריבים הפולטיים שלו: פופוליזם, פונדמנטליזם דתי, וגם 'woke' – כל היריבים האלה מציעים דבר אחד שהליברלים איננו מציע. הם אומרים לפרט: אני אגן על הזהות שלך. הם מציעים משמעות. והחולשה של הליברליזם היא שהוא לא מציע סיפור. הוא לא מציע משמעות לאדם הספציפי."
מידן הציע כי בסדר העולמי היום דווקא הליברלים הם השמרנים ופרסיקו הסכים איתו: "הם אכן מנסים לשמר את הסדר העולמי ואת הסדר הלאומי שהיה קיים עד עכשיו. בניגוד למה שנהוג לחשוב – התנועות הפופוליסטיות אינן מייצגות שמרנות: מי שחושב ששלטון החוק הוא משהו שאפשר לצחוק עליו הוא בוודאי לא שמרן."
פרסיקו הביע אופטימיות דווקא לנוכח המצב של הליברליזם כיום ואמר: "המשבר הזה מאפשר לנו לחדד את הערכים הליברליים שאנחנו רוצים לעמוד עליהם, ולהתייצב מאחוריהם. אנחנו צריכים לדעת על מה אנחנו נלחמים. ואנחנו נלחם."