כמאתיים אנשים הגיעו לכינוס הקהל שנערך בחול המועד במכון הרטמן בהנחיית ד"ר רננה רביצקי פילזר. הקהל צפה במופעים, בהרצאות, ובתערוכת האומנות של הזוכים והזוכות בתחרות "יוצרים שמיטה". הזוכים הציגו את יצירותיהם במופעי ספוקן וורד, הרצאות טד ושירה בהשתתפות הקהל. הפקת הערב ויוזמת פרס השמיטה נעשו בשיתוף פעולה עם רשת הרבנות הישראלית, קהילות ירושלמיות וארגון חזון, בהובלת ד"ר עירית עופר שטרק.
הכינוס נפתח בתערוכה שבה סקר הקהל את היצירות הזוכות. לאחר מכן תקע לביא זקן בחצוצרה לאות פתיחת הכנס החגיגי.
יונתן קונדה הופיע במופע ספוקן וורד עם שירו הזוכה "מה נשמט", גלעד בארי בחן את השאלה "מה נעשה בשעות הפנאי שלנו בעתיד" בדברים על מאמרו "שמיטה בעידן המודרני – מפגש בין טכנולוגיה, כלכלה ושמיטה", ואביב בריגר הציע להקדיש את שש השנים שבין שנת שמיטה לשנת שמיטה כדי לתכנן ולהתכונן לשנת השמיטה הבאה, כשהציג את מאמרו "שנת השמיטה כמודל להתמודדות עם הצמצום הזהותי העמוק שנוצר בחיינו", שאותו כתב עם עמוס כץ.
אורית כרמל רפאלי, לארי וייסמן ויונתן קונדה שוחחו בהנחיית ד"ר רות קרא איוונוב קניאל בפאנל "שירת שמיטה – שיח משוררים", שם גם קראו משיריהם.
בועז דורות ליווה את הרב עודד מזור מקהילת כל הנשמה בשירת "ושבתה הארץ" בשיתוף הקהל. את השיר כתב מזור עם אסתר אדלסבורג, מורה למקרא ולתפילה וחברה בקהילת כל הנשמה.
בחלק השני של הערב הובילו הרבה קרן אפלבאום ריף והרב אלקנה שרלו, חברי רשת הרבנות הישראלית, טקס חגיגי של "זכר להקהל". בטקס התקיימה הקריאה בתורה מפי נציגי ונציגות הקהילות הירושלמיות "אחווה בכרם" (נילי רונן), "שיח יצחק" (יעל פרידסון ויעל אלבז) ו"ציון" (יונתן גוטר אלעזר) כשכל קטעי הקריאה לווו בפרשנות של הנציגות. לסיום – חולקו הפרסים לזוכים.
ד"ר רננה רביצקי פילזר מעניקה לאביב בריגר את פרס "יוצרים שמיטה" בקטגוריית הגות. צילום: יוני רייף