/ תוכנית בארי

קהילת המח"ר – לימוד בינתחומי הומניסטי ברמת הגולן

* מח"ר - מורשת חברה ורוח. על קהילת המורים בגולן

דקה קלה על קהילה
והפעם על קהילת המח"ר ברמת הגולן בהנחיית יעל ליפשיץ, מור שגיא ואילון אדלשטיין.


אנחנו 'מתכנסים במרק', כפי שלוח הזמנים של קהילת מח"ר מבשר בכל מפגש. נפגשים במרחב צנובר, מרחב אמנות ותרבות ליד קצרין. ואכן המרק החם והעשיר והמקום הנעים והמאפשר הצופה אל מרחבי הגולן, מפרנסים ומניעים אותנו משך כל שעות המפגש.

בחרנו להתמקד השנה בלימוד בינתחומי של מקצועות הרוח, לבחון מה אנחנו מרוויחים ומה מאתגר אותנו כאשר אנו מוותרים על הוראת ה'תחום' היחיד ואורגים אותו עם תחומים נוספים. לדוגמה, מה קורה כשאנו מנסים להבין את דמותו של יוסף המקראי לאור פרשנותו של פרויד את מושג האל-ביתיות? ומה מוסיף לנו ביאליק (בגילוי וכיסוי) על תהליך ההסתרה והגילוי שעובר יוסף? על פי רוב אנו מגלים שנוצר מרחב חדש של דעת, מרחב מסקרן ומפתיע, באמצעותו אנו לומדים גם על חיינו האישיים והמקצועיים.

השיח הצומח מכל מפגש מחדש לאור הלימוד, שיח עמיתים כן ופתוח, הוא הרווח המשמעותי ביותר של כל אחת ואחד מאיתנו בתהליך הזה.

קהילת מחר בגולן

המשתתפים מתנסים גם הם בבנייה של יחידות לימוד בינתחומיות, ואנו מנסים לצאת גם מחוץ לעולם הטקסטואלי וליצור שזירה בינתחומית עם דיסציפלינות נוספות. בימים אלה שלש משתתפות מעצבות לכל הקבוצה סדר ט"ו בשבט תוך דגש על המתודות הבינתחומיות.

כמו כן, כל מפגש נפתח ב"הבדלה" – יחידה קצרה שתכליתה ליצור פסק זמן בין המולת היום יום ותחילת המפגש שלנו. יחידה זו מועברת כל פעם על ידי משתתף אחר מבין 17 משתתפי הקבוצה.

הצלחנו להרכיב קבוצה מגוונת הכוללת משתתפים מצפון ומדרום הגולן ואף מקרית שמונה, בתי ספר מגוונים מהאזור, דתיים וחילוניים, גברים ונשים, כשלכולם משותפת תשוקת הדעת והרצון להעמיק וללמוד.

קהילת מחר בגולן

זכינו בשיתוף פעולה רב שנים ופורה של תכנית עיינות בגולן (עוסקת בזהות יהודית-ישראלית) ושל המובילות שלה – נטע קציר ומור שגיא. מור היא אחת המנחות של הקבוצה. יחד עמה פועלים גם אילון אדלשטיין ויעל ליפשיץ.

 

עוד בנושא
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics