תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

מפגש 4: ד"ר חנה פנחסי ופרופ' עדיאל שרמר

לקראת תשעה באב, סדרת מפגשי זום על חורבן וצמיחה, ובנוסף - ערב לימוד מוזיקלי במכון הרטמן. המפגש הרביעי - ה' אב, 14.7, בזום
14 יולי 2021

/

אירוע מקוון

Jul 14, 2021
time
07:30 pm - 09:30 pm ISRAEL
12:30 pm - 02:30 pm ET
11:30 am - 01:30 pm CT
10:30 am - 12:30 pm MT
09:30 am - 11:30 am PT
More Time Zones
location

Region: אירוע מקוון

במפגש הרביעי בסדרת "עת לרפוא", העוסקת בחורבן וצמיחה, בקושי ובהתרוממות, נשמע שיעורים מאת ד"ר חנה פנחסי ופרופ' עדיאל שרמר. האירוע ייערך בזום, הרשמה כאן.

על שיעורה של ד"ר חנה פנחסי, "על חורבן ותקווה: קריאה מפתיעה במשנה" (19:30): המשנה הראשונה בששת סדרי המשנה לוכדת בתמציתיות מופלאה את המתח שבין זכר החורבן לבין ההווה המתחדש, והיא משקפת את המוטיבציות השונות של חכמים המבקשים לתת מענה לחיים אחרי קטסטרופה. קריאה ספרותית קרובה תחשוף כמה מהמתחים היסודיים ביותר בספרות חז"ל, ואולי במסורת היהודית בכלל: המתח שבין שורת הדין לבין הנסיבות המשתנות, המתח שבין הלכה לבין סיפור, המתח שבין אבות ובנים, וכולם מוצבים במתח בין חורבן וגאולה.   

על שיעורו של פרופ' עדיאל שרמר, "למען השם: להאמין בעת משבר" (20:30): ההרצאה תעסוק בייאוש שפקד את יהודי ארץ ישראל בעקבות ההרג, ההרס והחורבן, שהיו מנת חלקם במהלך המרד הגדול נגד הרומאים, ובמשבר האמונה שעבר עליהם בעקבות חורבן ירושלים ובית המקדש השני. נעיין ביחד במקורות תנאיים שביקשו להתמודד עם המשבר הזה ונעמוד על הדרכים השונות שנקטו חז"ל כדי להגיב לו.  

עוד בנושא
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics