במפגש השלישי בסדרת "עת לרפוא", העוסקת בחורבן וצמיחה, בקושי ובהתרוממות, נשמע שיעורים מאת טלי אשר וד"ר רות קרא איוונוב קניאל. האירוע ייערך בזום, הרשמה כאן.
על שיעורה של טלי אשר, "מילים ללא ארץ, ספרים ללא גוף" (19:30): מעצם טבעה, מתאפיינת הספרייה בהתמזגות זמנים. היא משמרת טקסטים מן העבר למען הדורות הבאים, וקהל נמעניה מייצג את רוחות ההווה. בעתות חורבן מקבלת הספרייה משמעות נוספת; היא נושאת תפקיד של הצלה וזהות. בשיעור נציג טקסטים הממחישים את תפיסת הספרייה כְּמָה שראלף אליסון כינה "רפסודה של תקווה" בתקופות שבהן ההרס והאובדן מאיימים לכלות את הרוח האנושית. בטקסטים אלה תהיה התייחסות לצביונם של ספרייה ללא מרחב ומרחב ללא ספרים.
על שיעורה של ד"ר רות קרא איוונוב קניאל, "ארוס, אבל ואמונה בספרות הזוהר" (20:30): השיעור יעסוק בעדות על צמיחה מתוך משבר וחורבן, תוך הדגשת נרטיב "האבל הנשי" בדרשות זוהר איכה. נלמד על דמות השכינה כייצוג לאהובה שמבכה על החורבן, ועל אובדן בן זוגה ובניה כביטוי קבלי לפירוק הבית והמשפחה האלוהית. בשיעור נעקוב אחר תפיסות של שחזור הזכרון, הבניית האהבה ואבדנה, ותפיסת התשוקה ככלי לריפוי. מן הזוית התרפויטית, יכולת האהובה לתאר את חוליה ושברונה מהווה מפתח לגאולתה. הדיבור הנשי בגוף ראשון מהווה לא רק אמצעי של עדות אלא גם מבטא יחס מאגי לשפה וכלי השבעה. כמו כן הזוהר מפתח מערכת יחסים בין השכינה לבין הדמויות ההוריות המופנמות, כשיקוף לכוחות עליונים ואחרים שיכולים לסייע לגיבורה הנשית לקום מעפרה, לשוב מהחורבן והגלות אל מקומה.