ליאת רגב
"היהדות נולדה כדי להיות מקור של מוסר ותקווה. תפקידה הוא להרבות טוב בעולם," זהו המסר המרכזי שביקש לשאת נשיא מכון שלום הרטמן, הרב ד"ר דניאל הרטמן, בראיון עם ליאת רגב בתוכנית "בחצי היום", ששודרה ביום שישי בצהריים.
בריאיון טען הרטמן כי היהדות מעולם לא הייתה אחידה, אלא רבת קולות ומאבקים. הוא ציין כי יש בממשלה ובחברה הישראלית גורמים דתיים ואמוניים שרואים בקדושת הארץ את הערך העליון, אך הדגיש כי אין זו תפיסה בלעדית. בעיניו, הארץ היא בסך הכל אמצעי להגשמת חזון רוחני ומוסרי רחב יותר.
"המלחמות והפחד גרמו לנו להפסיק לחלום," טען, "כן, יש מי שיטען שהחזון לשלום הוא נאיבי, אבל זו נאיביות שאנחנו צריכים. זו לא נאיביות שמצפה לשלום מחר בבוקר – אלא כזו שמאמינה שאפשר לחלום עליו בכלל". הוא אמר כי הפסקת אש היא לא מטרה בפניי עצמה, והיא גם לא משהו שאפשר להסתפק בו. לתפיסתו, על מדינת ישראל להגיע למציאות של סיום הכיבוש ולהסכמים עם הפלסטינים.
לשאלתה של המנחה, שהדהדה תהיות מוכרות בחברה הישראלית, היכן במקורות היהודיים ניכרת הרדיפה אחר השלום, השיב הרטמן כי כך בדיוק הייתה המסורת העתיקה של הנביאים: "לא היו חולמים מנותקים," אומר הרטמן. "הם דיברו על שלום וצדק דווקא כשחיו בתוך מציאות קשה, מושחתת ומדממת. הם ידעו לראות מעבר להווה."
את דבריו בנושא זה סיים הרטמן באזכור של ברכת הכהנים, שנאמרת מדי יום בתפילה ומבקשת – "וְיָשֵׂם לְךָ שָׁלוֹם".