תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

"אולי החרדים צריכים אישה חילונית שתזכיר להם שבמלחמת מצווה גם חתן יוצא מחופתו"

רונית הד דיברה בתוכנית "העולם היום" על השיוויון בנטל, ואמרה: "זו לא רק שאלה צבאית, אלא גם חברתית: היוצאים להילחם ומסכנים את היקר להם מכל, חייבים לדעת שהם עושים זאת למען מדינה שהם מאמינים בה"
רונית הד היא סגנית נשיא מכון הרטמן ומנהלת המרכז לזהות ישראלית ויהודית. במהלך שני העשורים האחרונים פיתחה, הובילה וסייעה ליוזמות וארגונים שעסקו בהתמודדות עם אתגרי המורכבות בחברה הישראלית. היא מומחית להובלת תהליכי שינוי חברתי, מנטורית ומנחה לפיתוח מנהיגות אדפטיבית שפעלה עם עשרות מובילי ומובילות שינוי מהחברה האזרחית והמגזר הציבורי בישראל. הד כיהנה בעבר כמנכ"לית שתיל – שירותי תמיכה וייעוץ לקידום שינוי חברתי, הקרן החדשה לישראל, ומילאה שורה של תפקידים גם כיועצת ומארגנת לשינוי חברתי בתחומי

11

השבוע (17.6.24) שוב עלה לדיון "חוק רבני ערים", והעלה לדיון שוב את שאלת השיוויון בנטל. סגנית נשיא מכון הרטמן רונית הד דיברה בתוכנית "העולם היום" על השיוויון בנטל בחברה הישראלית.

"הניסיון ללכת לקראת אנשים שרואים בלימוד תורה ערך עליון היה אולי סביר עד שבעה באוקטובר," אמרה ה. "אבל הדברים מוכרחים להשתנות מאז פרוץ המלחמה. וזה לא רק צורך צבאי.

"יש לנו צורך כחברה וכעם לשמור על המרקם החברתי שלנו. מי שיוצאים להילחם ולהגן עלינו, מי שמסכנים את היקר להם מכל חייבים לדעת שהם עושים זאת בשביל מדינה שהם מאמינים בה.

"בעשור האחרון אנחנו רואים בחברה החרדית שינויים דרמטיים," אמרה הד. "אולי המנהיגות שלהם צריכים אישה חילונית כמוני שתזכיר להם שבמלחמת מצווה גם חתן יוצא מחופתו. אני יודעת שיש אנשים בציבור החרדי אנשים שיודעים שזניחת עיקרון הערבות ההדדית לא פוגעת רק בחברה החילונית, אלא גם בחברה שלהם."

הד ציינה שבמכון הרטמן אין רצון שהדברים יקרו בכפייה. "ברור לנו שיש כל כך הרבה דרכים שונות לפרש את הערך של לימוד תורה," והדגישה שיהיה הרבה קושי ואבדן בציבור החרדי אם אכן נתקדם לעבר שיוויון בנטל. "צריכים לראות את זה כמהלך שאפשר לקדם אותו לא בכוח, אלא מתוך התפיסה הזהותית שלהם עצמה."

הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics