מורים יקרים,
רגע לפני שמתחילה לה שנת לימודים חדשה ומרגשת, אני מבקשת לחזור אל הלוז של מעשה ההוראה, והוא ההזדמנות להותיר חותם על תלמידיכם, להפוך את העולם למקום טוב יותר.
ברגעים כאלה אני חושבת על אלבר קאמי, שזכה ב-1957 בפרס נובל, ומייד, מפריס, כתב מכתב למורה האלג'יראי שלו. כתיבתו כאן אינה מנוכרת בסגנון אקסיסטנציאלי. היא חמה רכה ונוגעת.
על אף שחלפו עשרות שנים הוא זוכר.
עם תחילת שנת הלימודים אני מאחלת לכם שתזכרו שיש לכם את הכח להעניק חיים.
שנה טובה,
ד"ר חנה פנחסי
מנהלת חינוכית, וסגנית מנהלת תכנית בארי
________________________________________________
מר ז'רמן היקר,
… כשקיבלתי את הבשורה, הראשון שחשבתי עליו, אחרי אמי, היית אתה. בלעדיך, בלי היד החמה הזאת שהושטת לילד הקטן העני שהייתי, בלי תלמודך, והדוגמה שנתת, לא היה קורה דבר מכל אלה.אינני עושה עניין גדול מסוג זה של כבוד. אבל זו הזדמנות, מכל מקום, לומר לך מה היית, ועודך בשבילי, ולהבטיח לך שמאמציך, עבודתך, והנדיבות שהשקעת בה, עודם חיים בלבו של אחד מתלמידיך הקטנים, שלמרות שנותיו לא חדל להיות תלמידך המכיר לך טובה.
אני מחבק אותך בכל כוחי.אלבר קאמי, מתוך אדם הראשון, עמ' 246
תחילת שנה בתרבות יהודית-ישראלית
עם פתיחת שנת הלימודים אנו מציעים כמה מערכים לשיעורי פתיחה במקצוע תרבות יהודית-ישראלית שכתבו מורים מבתי הספר של בארי.
מה המקום שלי?
בחרנו להתבונן על השאלה ה"פשוטה" של מקום הישיבה בכיתה, כדרך לעסוק מעט בקשיי ההסתגלות לשנה החדשה. שיעור חינוך לפתיחת שנת הלימודים.
ושמחת בחגיך – לקראת סוכות
שיעור לפתיחת השנה בנושא סוכות, מתוך ספר הלימוד החדש לכיתה ח' בתוכנית הלימודים בתרבות יהודית-ישראלית – "שונים ומשנים את העולם".
הזדמנות אחרונה להירשם לבית הספר להוראת תרבות-ישראל תשע"ט
בית הספר מכשיר מורים ומנהלים אשר מלמדים או מתעתדים ללמד תרבות יהודית-ישראלית בבתי הספר הממלכתיים העל-יסודיים. ההכשרה כוללת לימוד תחומי הדעת של תרבות ישראל, שיחה פתוחה על זהות יהודית-ישראלית, היכרות עם תכנית הלימודים תוך הקניית כלים להוראתה למורים, הקניית כלים לחינוך חוויתי לעוסקים בחינוך בלתי פורמלי, ושיחה חינוכית מעמיקה למנהלים.
"הלימודים הללו פתחו לי עולם שלם של מקורות יהודיים מרתקים ורלבנטיים, והשפיעו עמוקות לא רק על הקריירה המקצועית שלי אלא גם על חיי האישיים, והמשפחה והקהילה שלי. "ממליצה בחום" זה ביטוי חלש מדי למה שאני רוצה להגיד. רוצו!"
(סיגלית יום-טוב, ירושלים)
למידע נוסף ויצירת קשר – לחצו כאן
שונים ומשנים את העולם – ספר חדש לכיתה ח' מבית בארי
במרכז הספר עומדים המשנה והערך של תיקון עולם, כאשר באמצעות לימוד המשנה אנחנו מבקשים לעודד שיחה על הדרך שבה נוכל לשנות ולתקן את החברה והעולם. מתוך סוגיות אלה נעמיק בשאלות הנוגעות בתיקון החברה ובדמותן של חברת המופת ושל המנהיגות הראויה.
הספר יצא לאור וניתן להזמינו לבתי הספר.
למידע נוסף על הספר לחצו כאן
מה פתאום מדברים כאן על אלוהים?! / אילון אדלשטיין
מדינת ישראל הינה מרחב לאומי מחולן שבו נודע מקום מרכזי לדימויים דתיים עתיקים. כיצד יש להבין פרדוקס יסודי זה בחיינו? לאילו אי הבנות הוא גורם? ואילו כיוונים ייחודיים מסמן הפרדוקס הזה למעצבי החינוך היהודי בזירה הממלכתית?
ד"ר אילון אדלשטיין הוא מנחה בתוכנית בארי.
הזכות לזהות / אבי שגיא
"לכל אדם יש את הזכות להיות מה שהוא". כך פותח פרופ' אבי שגיא את מאמרו הבוחן מחדש את יחסי המדינה כלפי אזרחיה לאור חוק הלאום וחוק הפונדקאות.
ההסמכה לרבנות ישראלית תשע"ח
האירוע יתקיים ביום רביעי, כ"ה אלול, 5.9.18 במכון הרטמן בירושלים
18:00 התכנסות וארוחת ערב קלה
19:00 טקס הסמכה לרבנות
הציבור מוזמן
חשבתם שהידיעון שלנו, "על פי הבאר", מעניין במיוחד? התלמידים מתים על השיעורים שאנחנו מציעים? למה שלא תעבירו את הידיעון לחברים ועמיתים? לחצו כדי להעביר הלאה.
קיבלתם את הידיעון מחבר ואתם רוצים גם?
להרשמה לידיעון "על פי הבאר" לחצו כאן
רוצים להישאר מעודכנים תמיד?
הצטרפו לדף הפייסבוק של בארי
© כל הזכויות שמורות 2018
מכון שלום הרטמן
רחוב גדליהו אלון 11, ירושלים, 93113