/ תוכנית בארי

אחרי החגים יתחדש הכל – ידיעון חשוון תשפ"ג

על פי הבאר - חשוון תשפ"ג - הצעה לשיעורי חינוך ועדכונים מהנעשה בתוכנית בארי

חשוון תשפג

כָּתַב סְתָיו / ר' שלמה אבן גבירול
כָּתַב סְתָיו בִּדְיוֹ מְטָרָיו וּבִרְבִיבָיו
וּבְעֵט בְּרָקָיו הַמְּאִירִים וְכַף עָבָיו
מִכְתָּב עֲלֵי גַן מִתְּכֵלֶת וְאַרְגָּמָן
לֹא נִתְכְּנוּ כָהֵם לְחֹשֵב בְּמַחְשָׁבָיו
לָכֵן בְּעֵת חָמְדָה אֲדָמָה פְּנֵי שַׁחַק

רָקְמָה עֲלֵי בַדֵּי עֲרוּגוֹת כְּכוֹכָבָיו.


אות באותאוֹת בְּאוֹת – פעילות ליום רבין

רצח ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל חשף את הקושי של החברה הישראלית לנהל מחלוקות. הצעה לפעילות חינוכית ליום רבין המבוססת על סדרת שיעורי "אות באות"

למעבר לשיעור


יום זכויות הילדיום זכויות הילד

ה- 20 בנובמבר הוא היום הבין לאומי לזכויות הילד. בחרנו לציין את היום באמצעות דיון בסוגיה חינוכית ששואלת – במה ייחודיות זכויות הילד מזכויות כל אדם באשר הוא?

למעבר לשיעור


נשים צופות לירושליםהסיגד – אתגר ההזדהות

האם חג הסיגד הוא גם חג של מי שאינם מיוצאי אתיופיה? האם חשוב לנו להזדהות עם חגים שונים שמבטאים ערכים? שיעור חינוך בהשראת חג הסיגד, חגם של יוצאי אתיופיה.

למעבר לשיעור


בוחרים לדבר בחירות

בוחרים לדבר בחירות – כנס מקוון"אנחנו נמצאים בעידן של קיטוב, הקצנה ושיח פוליטי שהופך להיות יותר ויותר אלים… האתגר של לשמוע עמדה שהיא אחרת משלי, עמדה שאפילו סותרת את הערכים שלי, הוא אתגר לא פשוט שמזיז אותנו לאיזורי אי-נוחות. התזוזה הזו מאפשרת לנו להחזיק מורכבות, גם בזהות וגם בתפיסה החברתית שלנו."

בדברים אלה פתחה רונית הד, מנהלת המרכז לזהות ישראלית ויהודית במכון הרטמן את כנס "בוחרים לדבר בחירות" שבו השתתפו עשרות מורות ומורים ואשר עסק בשאלה כיצד ניתן לדבר על פוליטיקה ובחירות בכיתה מתוך מטרה לחנך למעורבות פוליטית באווירה המאפשרת ריבוי דעות ודיון ער ומכבד.

הרב ד"ר דניאל הרטמן, נשיא מכון הרטמן, ענה בהרצאתו לשאלה של רונית בכך שהדגיש את חשיבות השוני בתוך החברה, והציע להשתמש בקטגוריות של פלורליזם וסובלנות כדי להתמודד איתה.

בשיחה של אלון מור, מנהל תוכנית בארי במכון, עם דקלה קידר, יוצרת הסדרה "שעת אפס" עלה היחס שבין המציאות שמתקיימת בכיתות הלימוד, לבין התסריט של סדרה בדיונית. דקלה סיפרה שהסדרה נוצרה בעקבות מקרה אדם ורטה וספיר סבח, אך אינה מבוססת עליו.



דקה קלה על קהילה

זמן קהילה לכל היא

קול קורא חדש להקצאת שעות תרבות ומורשת!אנו שמחים לשתף כי נפתח קול קורא חדש להקצאת שעות לבתי ספר מובילי תרבות ומורשת (תו"מ) בחינוך הממלכתי לקראת שנת הלימודים תשפ"ג.

בין בתי ספר המבקשים אשר יעמדו בתנאי הסף יחולקו עד 2 ש"ש לבית ספר!

יש לשים לב כי אחד מתנאי הקול הקורא הנו השתתפות של מורה אחד לפחות בקהילת מורים מובילים אזורית. קהילות המורים בהובלת מכון הרטמן מוכרות ע"י אגף מורשת כקהילות מורים מובילי תרבות ומורשת ומוכרת לגמול בהיקף של 30 עד 60 שעות.

קהילות המורים שלנו פועלות בכל רחבי הארץ, מרמת הגולן עד רמת נגב, ומהוות בית מקצועי ורעיוני לא.נשי חינוך העוסקים.ות בתחומי תרבות ומורשת בחינוך הממלכתי, ומבקשים.ות לקחת חלק במסע לימודי, היוצר קבוצת שייכות משמעותית.

לפרטים ולהרשמה לקהילות המורים שלנו לחצו כאן.
ההשתתפות בקהילה מוכרת לגמול בהיקף של 30 עד 60 שעות.


אירועים

נפתחה ההרשמה לתוכנית קדם צבאית "חברותא"
"חברותא" היא תוכנית קדם צבאית פלורליסטית לצעירים מישראל ומצפון אמריקה, מבית מכון הרטמן. התוכנית פותחת שער בפני המשתתפים – מהמרכז ומהפריפריה בישראל, מערים שונות בצפון אמריקה, דתיים וחילונים, בעלי השקפות עולם שונות, בנים ובנות – ומזמינה אותם לגבש קהילה המבוססת על שיח וערכים.אם יש לכם תלמידות ותלמידים בכיתה י"ב, נשמח אם תעבירו להם את ההזמנה ליום הפתוח של תוכנית חברותא:

יום רביעי, 23.11.2022, בשעות 09:00 – 16:30 במכון הרטמן בירושלים

להרשמה לחצו כאן
לפרטים נוספים: אור רייף תגרי, 054-4274534, [email protected]
https://heb.hartman.org.il/program/hevruta-gap-year


ארץ עיר שבת

כנס "ארץ-עיר-שבת – השבת במרחב הציבורי"

האם יש לקבוע את הסדרי השבת על ידי הממשלה או שיש להעניק יותר סמכויות לרשויות המקומיות?

אנחנו שמחים להזמינכם.ן לכנס
"ארץ-עיר-שבת – השבת במרחב הציבורי: בין מקומי לארצי"
של המרכז ליהדות ומדינה מבית מכון הרטמן.

בכנס 'ארץ-עיר-שבת' נבחן את האפשרות לתת מענה לאתגרי המרחב הציבורי בשבת כמו תחבורה ציבורית, עבודה ופתיחת עסקים בסופי שבוע, באמצעות ביזור סמכויות לרמה המקומית והאזורית.הכנס יתקיים במכון הרטמן ביום שני, כ"ז בחשוון תשפ"ג, 21 בנובמבר 2022, בין השעות 17:30-11:00 בהשתתפות מומחים, פעילים ונבחרי ציבור.

מס' המקומות מוגבל ועל כן נבקש להירשם מראש.


במדינת היהודים | פודקאסט חדש בהגשת תהילה פרידמן

שבת, גיור, הפרדה מגדרית, נישואים וגירושים ועוד ועוד – בפרק הפתיחה של הפודקאסט, תהלה פרידמן מנסה לפתוח את השיחה על איך היהדות הביאה אותנו לכאן, ומדוע היא גם מצליחה להפריד בינינו.

לדף הפודקאסט, וביישומון הפודקאסטים שלכם


כפתור לייקחשבתם שהידיעון שלנו, "על פי הבאר", מעניין במיוחד? התלמידים מתים על השיעורים שאנחנו מציעים? למה שלא תעבירו את הידיעון לחברים ועמיתים? לחצו כדי להעביר הלאה.

קיבלתם את הידיעון מחבר ואתם רוצים גם?
להרשמה לידיעון "על פי הבאר" לחצו כאן

רוצים להישאר מעודכנים תמיד?
הצטרפו לדף הפייסבוק של בארי

חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics