/ תוכנית בארי

זמן להתעורר – לקראת פתיחת שנת הלימודים – ידיעון אלול תשפ"א

על פי הבאר - אלול תשפ"א - הצעה לשיעורי חינוך ועדכונים מהנעשה בתוכנית בארי

אלול תשפאתפילה לשנה החדשה / אורלי עסיס

שֶׁאַף פַּעַם לֹא תַּחְמֹק מֵעֵינְךָ הַיַּלְדָּה הַהִיא
בַּפִּנָּה הַשְֹּׂמָאלִית שֶׁל הַכִּתָּה זָבַת
הַנַּזֶּלֶת וּסְתוּרַת הַשֵּׂעָר עִם כֶּתֶם יָשָׁן שֶׁל מָיוֹנֶז עַל הַחֻלְצָה וּמַּבָּט
קְצָת מְזֻגָּג וְעִפָּרוֹן לֹא מְחֻדָּד
וְזִמְזוּם תְּמִידִי עַל הַלָּשׁוֹן וְשִׁנַּיִם חֲסֵרוֹת
וְעַיִן אַחַת בּוֹלֶשֶׁת שְׁנִיָּה עֲצֵלָה וְחִיּוּךְ
שֶׁמַּבְלִיחַ פַּעַם בְּיוֹם כְּשֶׁמִּישֶׁהוּ
קוֹרֵא בִּשְׁמָהּ


שותפות ושותפים יקרים שלום,

בתרבות הישראלית יש חג לא רשמי שנקרא "הראשון בספטמבר". זהו חג לכל דבר ועניין: יש לו מסורת ישראלית משותפת אך לכל "עדה" בית ספרית יש גם את המנהגים הייחודיים לה. יש לקראתו לא מעט הכנות וסידורים, "בישולים" וניקיונות ולמרות שהמועד שלו ידוע, וחרף כל ההכנות שעשינו – איכשהו הוא תמיד מצליח להפתיע אותנו…

המסורת היהודית, המבינה לנפש האדם, מזכירה לנו שהיערכות לשנה חדשה היא לא רק עניין טכני-לוגיסטי, אלא בראש ובראשונה הכנה נפשית, וזו דורשת זמן, מחשבה וכוונה. חודש אלול, חודש הרחמים והסליחות, הוא חודש שלם שמוקדש בדיוק לכך, הזמנה מתמשכת להתבוננות פנימית, לחשבון נפש ולהתעוררות כדי לקבל את פני השנה החדשה.

בכל שנה אנחנו מברכים זה או זו במילים מתוך הפיוט המפורסם "אחות קטנה" לאברהם חזן גירונדי: "תִּכְלֶה שָׁנָה וְקִלְלוֹתֶיהָ.. תָּחֵל שָׁנָה וּבִרְכוֹתֶיהָ" אבל להבנתי יש לקרוא את המילים הללו לא רק כתפילה לשינוי קוסמי אלא כקריאה למעשה אקטיבי: ראש השנה הוא מועד מעשה ידי אדם, הבה ניצור לעצמנו שנה חדשה ומבורכת! נשתדל ליצור מציאות שבה אנחנו מרשים לעצמנו לעשות את המהלך הנפשי המאומץ וההכרחי המאפשר "למחוק" את קללות השנה החולפת (אך לנצור את רגעיה היפים) לבטל בלבבנו, ככל שנוכל, את המשקעים המרים שלה, ולקבל את פני השנה החדשה בברכה. כך נצליח להאיר פנים לתלמידינו ולהוריהם, לשותפינו לחדר המורים וכמובן – גם לעצמנו.

אנו בתוכנית 'בארי' מחויבים, גם בשנת הלימודים הקרובה, להוסיף ולהיות עבורכם בית של רעיונות והשראה, אבן שואבת למצוינות אינטלקטואלית וערכית ושותפים אקטיביים להתפתחות המקצועית ולאתגרים החינוכיים.

בימים הקרובים צפוי להתפרסם קול קורא לבתי ספר לקיום פעילויות לקידום החינוך היהודי-ישראלי בקרב עובדי הוראה בחינוך הממלכתי, בעקבות מכרז בו זכינו. הדבר יאפשר העמקה של הפעילות בבית הספר ברוח ערכי התרבות היהודית-ישראלית: הנחיה פדגוגית של צוותי הוראה, מפגשי העצמה לצוותי הנהלה, הרצאות, סיורים ופעילות חווייתית לסגל ההוראה בבית הספר, פיתוח יוזמות חינוכיות ועוד. אנו עומדים לרשותכם לכל שאלה או בקשה הקשורה במימוש קול קורא זה.

בידיעון שלפניכם תוכלו למצוא רעיונות לפתיחת השנה בחדר המורים ובכיתות, חומרים חינוכיים למועדי תשרי והצעות להכשרות והשתלמויות נהדרות במכון הרטמן.

בשם כל צוות תוכנית 'בארי' ומכון הרטמן אני מבקש לברך את כולכן/ם בשנת לימודים טובה ומיטיבה ומלאת עשייה חינוכית מבורכת.

אלון מור
מנהל תוכנית בארי


שעון אסטרונומישיעור בהתעוררות
מה עשוי לעורר אותנו, ומה נעשה כשנתעורר? לפתיחת שנת הלימודים – שיעור שמיועד הפעם לחדר-המורים על התעוררות נפשית-רגשית

למעבר לשיעור לחצו כאן


לקראת הלימודים וחגי תשרי
אוסף שיעורים מתוך מאגר חומרי הלימוד של תוכנית בארי.


אות באותאות באות – תיקון חברתי
חודש אלול הוא חודש הסליחות וחשבון הנפש, חודש שמזמן תיקונים אישיים וחברתיים. יחידת תיקון חברתי של מיזם אות באות על הקשר בין תיקון חברתי לדמוקרטיה.

למעבר ליחידה לחצו כאן


מהו יום המזל שלך?

ההרשמה להכשרות המורים של בארי עדיין פתוחה!
לפרטים ויצירת קשר לחצו כאן או במייל [email protected]


יום ב – תוכנית מעיינות – התוכנית להרחבת הסמכה

מעיינות

התוכנית מציעה לימודי הרחבת הסמכה להוראת תרבות יהודית-ישראלית ומשלבת היכרות מעמיקה עם ארון הספרים היהודי, שיחה משמעותית ורלוונטית בקבוצה בשאלות של זהות ורכישת כלים פדגוגים להוראת התחום. כל זאת מתוך עמדה פלורליסטית ודמוקרטית וטיפוח תחושת השייכות.

התכנית מיועדת למי שמלמד/ת את התחום או מתעתד/ת ללמד אותו.


יום ד – תוכנית מקהילים – מורים מובילים ברשת בארי

מקהילים

תוכנית בארי רואה בעיסוק בזהות יהודית-ישראלית תחום החובק את כלל התהליכים הערכיים בקהילת בית הספר. יוזמת מקהילים מבקשת לשזור את עולם התוכן של תרבות יהודית ישראלית בהווי החיים הבית ספרי דרך הכשרה ייחודית ומעמיקה של מורים מובילים.

המסלול מיועד למורות ולמורים מנוסים בתחום לימודי היהדות בעלי/ות כישורי הובלה קהילתית ויזמות חינוכית. ההכשרה מציעה התמחות במספר חטיבות פדגוגיות שישלבו העשרה אינטלקטואלית ופדגוגיה יישומית.



זרקור על

בית המדרש בשיפוצים

שיפוצים במכון הרטמן
בכל שנה, לקראת החזרה ללימודים, אנו נוהגים לארח את בתי הספר של בארי לימי היערכות הכוללים הרצאות של חוקרי המכון וסדנאות בהנחיית מנחי בארי.
השנה מכון הרטמן עובר שיפוצים נרחבים ולכן לא יכולנו להיפגש, אך אנו מקווים לקבל את פניכם בשנה הקרובה בכיתות נוחות יותר ובבית המדרש המחודש של מכון הרטמן.


קריאה מומלצת

אריאל פיקארשמיטה במאה ה-21: לא רק חקלאות, גם צרכנות | אריאל פיקאר
איך אפשר להרחיב את מושג הכשרות? מה כדאי לנו לשנות כשיוצאים לסופר או לקניות? ומה הקשר בין ביעור פירות שביעית ל"יד 2"? הצעות לשמיטות שאינן תלויות בארץ. מאמר בשני חלקים.

למאמר המלא


כפתור לייקחשבתם שהידיעון שלנו, "על פי הבאר", מעניין במיוחד? התלמידים מתים על השיעורים שאנחנו מציעים? למה שלא תעבירו את הידיעון לחברים ועמיתים? לחצו כדי להעביר הלאה.

קיבלתם את הידיעון מחבר ואתם רוצים גם?
להרשמה לידיעון "על פי הבאר" לחצו כאן

רוצים להישאר מעודכנים תמיד?

הצטרפו לדף הפייסבוק של בארי

Beeri on Facebook   Website   Email


© כל הזכויות שמורות 2021
מכון שלום הרטמן
רחוב גדליהו אלון 11, ירושלים, 93113
טלפון: 5320 567 2 972+ | פקס: 1913 561 2 972+ | דואר אלקטרוני


חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics