בחצרנו | אמיר גלבוע
בַּחֲצֵרֵנוּ עֵץ חַיִים יִפְרַח
וְרִמוֹנִים
וּפַעֲמוֹנֵי הַכֶּסֶף.
הַשַׁעַר לוֹ תָמִיד נִפְתַח
וְלֹא יִירָא אִישׁ
אֵלָיו לָגֶשֶׁת.
הַשֶׁמֶשׁ בַּעֲנָפָיו יָאִיר
בְּמוֹעֲדָיו יְבֹרַךְ גֶשֶׁם
וִירֹק-עַד סְבִיבָיו הַדֶשֶׁא.
לַיְלָה בּוֹ חֲלוֹם יִשְׂגֶה
וְלַבֹּקֶר יַבְשִׁיל הַפֵּשֶׁר.
בַּחֲצֵרֵנוּ עֵץ חַיִים יִפְרַח.
שֶׁכָּךְ חָלַמְתְ, שֶׁכָּךְ.
אות באות – דיאלוג
הבחירות מתקרבות ואיתן המחלוקת. איך ניתן לקיים דיון ראוי במסגרת מערכת הבחירות? יחידת "אות באות" לאות ד' מעמיקה בנושא דיאלוג.
למעבר ליחידה לחצו כאן
האדם והטבע – סדנת צילום
לכבוד ט"ו בשבט – סדנת צילום שמותר ורצוי לעשות בסגר – צאו וצלמו (במגבלות המרחק של 1,000 מטר), שתפו התמונות והמצגת בזום.
למעבר לסדנה לחצו כאן
כל דקה קובעת!
בכנסת קיים נוהל המאפשר לכל ח"כ לנאום משך דקה על כל נושא העולה על ליבו. שיעור על נאומים בני דקה – לכבוד יום הולדתה של הכנסת שחל בט"ו בשבט.
למעבר לשיעור לחצו כאן
"רקיע" תוכנית למנהלים.ות
המחזור השני של תוכנית רקיע למצוינות חינוכית בתנ"ך ובתרבות ישראל נפתח השנה, ולשמחתנו אף הצלחנו לקיים כמה מפגשים מרגשים פנים אל פנים באוויר הפתוח לפני המעבר לזום.
תוכנית "רקיע" מיועדת למנהלי ומנהלות בתי ספר ממלכתיים ובמהלכה אנו בוחנים נושאים העומדים במרכזן של שאלות הזהות היהודית-ישראלית, הן לאור מקורות יהודיים קלאסיים והן בהקשרים אקטואליים, חברתים וחינוכיים. עשרת המפגשים, המתקיימים אחת לשבועיים, מוקדשים לבחינת נושאי ליבה, כגון: פלורליזם וסובלנות, מדרש ופרשנות, היחס לאחר, לוח השנה והזיכרון היהודי, מדינה יהודית ודמוקרטית, אתגרים מגדריים ועמיות, כאשר לכל נושא מוקדש מפגש יומי מלא. בכל מפגש מוצגות הסוגיות הנדונות מפנים שונות על ידי מרצי התכנית הקבועים: ד"ר אורית אבנרי עוסקת בקולות שונים במקרא, ד"ר רננה רביצקי פילזר מציגה פרספקטיבה חז"ליות, ד"ר מיכה גודמן פותח זווית פילוסופית פוליטית וד"ר רני יגר מדגיש הקשר ישראלי וחינוכי עכשווי. סיורים בירושלים, אורחים וסמינר דו-יומי מגוונים ומעשירים את התכנית.
תכנית רקיע מבקשת להדגים את כוחם של המקורות העתיקים בפתיחת שיחה עכשווית, הרלוונטית לשיח החינוכי. עוד היא מבקשת לאפשר למנהלים.ות, העסוקים כל כך באינטנסיביות של חיי היומיום בבית הספר – לייחד זמן לנושאי העומק המשמעותיים שעל סדר היום הזהותי, החברתי והחינוכי של המדינה, בהם הם נאלצים להכריע – בחלקת אלהים הקטנה שלהם – בכל יום מחדש.
את התוכנית מנהלת ד"ר רננה רביצקי פילזר ומרכזת ענבל דסברג.
גם הורים לומדים בבית המדרש של תוכנית בארי.
"הנהגת הורים רשותית כקהילה לומדת" בחסות עיריית באר שבע בהנחית אילנה ביטון, והנהגת ההורים בבית הספר האזורי בבאר טוביה, בהנחיית אסף קרסיק, הן שתי קהילות של הנהגות הורים הלומדות בבית המדרש ומתמודדות עם אתגרי הזמן. ההורים שואלים שאלות וחוזרים בתשובות שונות: איך מייצרים מרחב פיזי ורוחני של כבוד הדדי בבית? מה הכלים שיש לנו כהורים לעזור לילדים? כיצד הנהגת הורים יכולה ללוות את מערכת החינוך?
המפגשים מתקיימים אחת לשבועיים בשעות הערב בזום, והם מזמנים שיח פתוח ומרגש של הורים ואנשי חינוך בהשראת ארון הספרים היהודי.
בתקווה להיפגש גם פיזית עם בא האביב.
הסכת ושמע – קרב תרבותיות
פרק 5 – הפולמוס הגדול של אלתרמן וזך | עם ד"ר חנה פנחסי
פרק 6 – המהפכה של התנ"ך | עם פרופ' ישראל קנוהל
פרק 7 – ללמוד תורה עם קליאופטרה | עם ד"ר סיגלית אור
פרקים חדשים בסדרת "קרב תרבותיות" בפודקאס של מכון הרטמן "הסכת ושמע". מוזמנים להאזין באתר המכון, או בכל אפליקציות הפודקאסטים.
מאחלים לכם האזנה ערבה!
"הסכת ושמע" הוא פודקאסט חדש של מכון הרטמן, ובו שיחות של מיטב החוקרים של המכון.
אלימות כלפי נשים מתחילה בתוך חבורת הבנים | ירון שוורץ
זה יכול להיות משחק וידאו, בדיחה על חשבון אחד הנערים בקבוצת וואטסאפ, או "כאפה" חברית – כל אלה מעודדים עמדה גברית אלימה, שמדכאת אופציות לגבריות אחרת.
כתבה שנייה בסדרה "יומן נעורים".
בית הספר לחינוך ע"ש שלמה (סימור) פוקס, המחלקה להשתלמויות ולפיתוח מקצועי, בשיתוף תוכנית רביבים ותוכנית בארי במכון שלום הרטמן שמחים להזמינכם להשתתף בתוכנית ייעודית:
בית מדרש למורים מובילים
הוראת מקצועות היהדות מרחוק ומקרוב.
בהנחיית ד"ר נגה בינג וד"ר אריאל סרי לוי
למי? מורים למקצועות מדעי הרוח והיהדות ובעלי תפקידים המובילים תהליכים חינוכיים בבתי ספר על-יסודיים.מה בתוכנית? עיסוק במקורות היהדות בפיתוח זהות אישית ויהודית, היבטים פוליטיים בהוראת מקצועות היהדות, שילוב בין מקצועות היהדות לתחומי דעת אחרים ועוד. העיסוק בנושאים הללו ייעשה בזיקה למקורות יהודיים -ישראליים ובשילוב למידה בית -מדרשית
מתי? ההשתלמות תתקיים בימי שני בשעות אחה"צ או הערב. מועד פתיחה: אמצע מרץ 2021 | מועד סיום הרשמה: 24.01.2
להרשמה לחצו כאן
לפרטים נוספים לחצו כאן או כתבו ל- [email protected]
נשמח לראותכם
חשבתם שהידיעון שלנו, "על פי הבאר", מעניין במיוחד? התלמידים מתים על השיעורים שאנחנו מציעים? למה שלא תעבירו את הידיעון לחברים ועמיתים? לחצו כדי להעביר הלאה.
קיבלתם את הידיעון מחבר ואתם רוצים גם?
להרשמה לידיעון "על פי הבאר" לחצו כאן
רוצים להישאר מעודכנים תמיד?
הצטרפו לדף הפייסבוק של בארי
© כל הזכויות שמורות 2021
מכון שלום הרטמן
רחוב גדליהו אלון 11, ירושלים, 93113
טלפון: 5320 567 2 972+ | פקס: 1913 561 2 972+ | דואר אלקטרוני