/ תוכנית בארי

דקה קלה על קהילה – ידיעון שבט תשפ"ב

על פי הבאר - טבת תשפ"ב - הצעה לשיעורי חינוך ועדכונים מהנעשה בתוכנית בארי

שבט תשפב

האדם והטבעהאדם והטבע
גם שנת שמיטה וגם ט"ו בשבט – הזדמנות לשיחה על יחסי אדם-טבע ומיקומנו בעולם, שלאחריה יוצאים לפעילות חווייתית של צילום בטבע.

למעבר לשיעור לחצו כאן


הנרייטה סאלדלהאיר מרחבים חשוכים
מהלך פתיחה קצר על הנרייטה סאלד, שיום פטירתה, ל' בשבט, הפך ליום המשפחה. המהלך מתאים לשיעור חינוך או לשיעור מתוך "חיים בתוך סיפור".

למעבר לשיעור לחצו כאן


אות באותאות באות – וולונטריות
בימי הקורונה שמענו פעמים רבות את הביטוי "להיכנס מתחת לאלונקה", בעיקר כלפי רופאים ומורים. האם ההתנדבות, הוולנטריות, גם היא עיקרון יהודי-דמוקרטי?
למעבר לשיעור לחצו כאן


קהילת מורים גולןקהילת 'בואי רוח' ברמת הגולן | אליאל פרסבורגר
"רוח בחינוך", כמו המושג "רוחניות", הם מושגים מופשטים וחמקמקים. מדובר בניסיון לגעת במה שמעבר למוחשי והקונקרטי, באותם דברים שנוגעים בשאלות של תכלית, נשמה, אושר וכאב, משמעות החיים, נפש האדם ואלוהות (לאו דווקא במובן הדתי).  קהילת מורי הגולן "בואי רוח" מבקשת ללמוד ולהבין היכן מצויה הרוח בחיינו ואילו פרקטיקות רוחניות עשויות לסייע לנו להנכיח אותה.

רוצים לדעת עוד? לחצו כאן


זרקור על

צופים בכותלירושלים וקדושה – בין טיול שנתי לעליה לרגל
לומדי הרחבת ההסמכה של שלוחת תל אביב בבית הספר להוראת תרבות ישראל תירגלו לפני שבוע קדושה בכותל המערבי והדרומי. הסיור של תלמידי השלוחה התקיים בהובלת ד"ר חנה פנחסי ובהנחיית שלום בוגסלבסקי, ועסק בסוגיות חברתיות והיסטוריות, לצד תפיסות של זהות אישית ויחס לירושלים ולכותל.


אריאל פיקארלא למען הסביבה: החשיבות במס על כלים חד-פעמיים | אריאל פיקאר
ההתנהגות האנושית הצרכנית, הבזבזנית והמזהמת, פוגעת בעיקר בנפשנו, באנושיות שלנו, בקשרים האישיים והחברתיים ובמידות הטובות שאותן אנו רוצים לפתח.

למאמר המלא


יפה בניהמודל המנהיגות של מרים הנביאה | יפה בניה
אמון דאגה ואיכפתיות: בזמן שהגברים סביבה מוותרים ומתייאשים, מרים תופסת יוזמה ומציגה מודל אחר של מנהיגות. כזו שלא רק מובילה את העם, אלא גם משתפת אותו ומכינה אותו לעצמאות.

למאמר המלא לחצו כאן


אירועיםהציבור מוזמן למפגש זום לרגל הוצאת הספר "מגוי קדוש לגוי של שבת" מאת ישי רוזן-צבי ועדי אופיר.

"גוי" הוא שם לכל מי שאינו יהודי. אבל לשם מה הוא נחוץ? הרי לגרמנים, לצרפתים או לבריטים אין שם הכורך בכפיפה אחת את כל מי שאינו הם. הספר ״מגוי קדוש לגוי של שבת״ עוסק בהולדת השם הזה, והמבנה הדיכוטומי שהוא מניח בבסיסו. הספר מבקש לשחזר את האופנים השונים שבהם ישראלים ויהודים חילקו את העולם לפני ששיח הגוי השתלט ומחק שמות אחרים וחלוקות אחרות.

אבל הגוי אינו רק היסטוריה. זו צורת מחשבה שמלווה אותנו גם בהווה, כפי שניתן לראות בדיונים על "התבוללות", "עובדים זרים", "סכנה דמוגרפית" ועוד. בערב זה נשאל כיצד מושג ה"גוי" משפיע עלינו היום, כאן במדינת ישראל, עד כמה המושג מתפקד היום? האם הוא נחוץ? ואיך עשויה להיראות היהדות בלעדיו?

יום שני | 17 בינואר, ט"ו בשבט | בשעה 19:30

דוברים:

  • הרב ד"ר דניאל הרטמן
  • ד"ר רולא הרדל
  • ד"ר יופי תירוש

מנחה: ד"ר שרגא בר און
מגיב: פרופ' ישי רוזן-צבי

להרשמה לחצו כאן
קישור זום יישלח לנרשמים


כפתור לייקחשבתם שהידיעון שלנו, "על פי הבאר", מעניין במיוחד? התלמידים מתים על השיעורים שאנחנו מציעים? למה שלא תעבירו את הידיעון לחברים ועמיתים? לחצו כדי להעביר הלאה.

קיבלתם את הידיעון מחבר ואתם רוצים גם?להרשמה לידיעון "על פי הבאר" לחצו כאן

רוצים להישאר מעודכנים תמיד?
הצטרפו לדף הפייסבוק של בארי


חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics