/ תוכנית בארי

אז מה היה לנו השנה? – ידיעון תמוז תשפ"ב

על פי הבאר - תמוז תשפ"ב - הצעה לשיעורי חינוך ועדכונים מהנעשה בתוכנית בארי

תמוז תשפב

כל פלאי הקיץ | לאה נאור

אֶת כָּל פִּלְאֵי הַקַּיִּץ, אֶת הַקַּשׁ
וְאֶת קְפִיצוֹת הַחַרְגּוֹלִים,
וְאֶת קְרִירוּת הַבֹּקֶר, אֶת הַדְבַשׁ,
הִזְמַנְתִּי בִּמְיוּחָד בִּשְׁבִילִי.

אֶת כָּל הַמִּקְצָבִים הַסּוֹעֲרִים
שֶׁל הַתֻּפִּים בַּלֵּב, כֻּלָּם.
וְאֶת הַמֶּרְחַקִּים בֵּין הַדְבָרִים,
וְאֶת כָּל הַסּוֹדוֹת בָּעוֹלָם.

אֶת הַבְּקָרִים, אֶת הַלֵּילוֹת,
אֶת הַתְּשׁוּבוֹת, הַשְּׁאֵלוֹת,
אֶת הַמַּרְאוֹת, אֶת הַקּוֹלוֹת,
וְעוֹד פִּי אֶלֶף יוֹתֵר…

לשיר המלא


שיעור ובית מדרש מבוססי "אות באות" 22 אותיות, 22 מושגים שדורשים יהדות ודמוקרטיה. מיזם "אות באות" הוא לא רק אוסף של שיעורים, אלא גם מאגר תכנים ומידע שעל בסיסו ניתן לפתח שיעורים ובתי מדרש.
מעין בן אבו, מורה מחטיבת הנעורים ליאו באק בחיפה ומשתתפת בקהילת המורים של חיפה והצפון התמקדה בערך "אנושיות" ובנתה סביבו סביבת למידה ובית מדרש לתלמידים.

אנחנו מזמינים אתכן.ם לצפות ולהשתמש בחומרים של מעין, וגם לפתח בעצמכם שיעורים ובתי מדרש.ניתן לפנות אלינו כדי לקבל יעוץ והדרכה בשימוש בערכות אות באות.


נשים לב

נשׁים לב – צהר לדמותן של נשים פורצות דרך

"אם יש בי משהו אמיתי, הוא יפרוץ בכוח גם נגד רצוני" (שרה לוי תנאי)

בקשנו השנה, באמצעות הפינה נשׁים לב, להאיר את דמותן של 8 נשים פורצות דרך. חלקן הלכו לעולמן וחלקן עוד חיות לצידנו (ונאחל להן אריכות ימים ועשייה). נשים אלה השאירו חותמן כמנהיגות, יוצרות ומובילות בתחומן. פינת נשׁים לב היא סדרה של שיעורים קצרים שיכולים להוות פעילות פתיחה לשיעור חינוך או במסגרת "חיים בתוך סיפור".

בפינה הופיעו אידה נודלהנרייטה סאלד ומירה בן ארי, נשים שהפכו לסמלי המאבק ולאימהות הגדולות של התנועה הציונית.
הופיעו גם שרה לוי תנאי ואסתר שקלים – יוצרות תרבות שחווית הדחייה העדתית הובילה אותן לתת ביטוי למוצאן המזרחי בתחום המחול והשירה בארץ.

פגשנו גם שלוש נשים שפרצו את תקרת הזכוכית בכל הנוגע לקידומן המקצועי ולהישגים מקצועיים ומדעיים: פרופ' עדה יונת, ושופטות בית המשפט העליון בישראל ובארה"ב, מרים נאור ורות ביידר גינסבורג.

לחצו כאן לסדרת השיעורים "נשׁים לב"


רפורמת הגפן

רפורמת הגפ"ן והתחדשות הלמידה מייצרות למנהלי בתי הספר אתגרים והזדמנויות. בתוך כל השינויים האלה, מכון הרטמן מאמין שבכל מתווה חינוכי – יש לשים את הזהות במרכז!

אנחנו מציעים למנהלות ולמנהלים בחטיבות ביניים ובתיכונים מגוון מענים הכוללים ליווי והדרכה לצוותי ההומניסטיקה, קידום למידה והוראה בינתחומית והכשרה וליווי להנחיית עבודות חקר.
מנהלות ומנהלי בתי ספר –
צרו איתנו קשר כדי להתאים את התוכניות השונות לצורכי בית הספר, ולבנות יחד תוכנית עבודה ומסגרת תקציבית במערכת הגפ"ן.


בית הספר להוראת תרבות ישראל

תוכנית רקיע למנהלים

תוכנית רקיע היא תוכנית ייחודית המיועדת למנהלים ומנהלות בחינוך הממלכתי העל-יסודי.התכנית מזמינה את משתתפיה למסע אישי ומקצועי ולשיח מעמיק בסוגיות זהותיות וערכיות העומדות על סדר היום החינוכי והחברתי בישראל, מתוך מטרה להוביל שינוי בית ספרי בתחומי המח"ר.


דקה קלה על קהילה

קהילה
"דקה קלה על קהילה"
סיכום שנה בקהילות המורים של בארי ופתיחת הרשמה לתשפ"ג

"וַיַּקְהֵל מֹשֶׁה אֶת כָּל עֲדַת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וַיֹּאמֶר אֲלֵהֶם, אֵלֶּה הַדְּבָרִים אֲשֶׁר צִוָּה ה' לַעֲשֹׂת אֹתָם" (שמות, לה, א). הרב יונתן זקס ז"ל כותב בעקבות פסוק זה כי "בשימושה הדייקני בשורש קה"ל ממקדת התורה את תשומת ליבנו לא רק בתוצאה אלא גם בתהליך; לא רק במה שהעם עשה, אלא גם במה שהעם נעשה על ידי כך". נדמה שזו התורה כולה (על רגל אחת…) של קהילות המורים שתוכנית בארי מטפחת כבר מספר שנים – להיעשות לקהילה של מורות ומורים מתוך למידה ועשייה משותפת.השנה נחשפנו לכמה מקהילות המורים, מרמת הגולן ועד רמת נגב, דרך סיפוריהם של המשתתפים בהן – מוזמנים/ות להכיר ולקרוא על חוויות המשתתפים/ות בכמה מן הקהילות:

ההרשמה לקהילות המורים לתשפ"ג נפתחה!
אם אתן/ן מבקשות/ים לקחת חלק בקהילת מורים לומדת ומתפתחת – מוזמנים/ת להירשם בקישור ולהצטרף לקהילת המורים הקרובה לאזורכם/ן. ההצטרפות לקהילות המורים מוכרת לגמולים ומותנית בראיון קבלה.



יֶשְׁנָן שָׁעוֹת שֶׁהִיא כָּזֹאת | יעל ליפשיץ

הרהורים על יצירתו של א.ב. יהושע ועל הוראת ספרות
עשרים וחמש שנים חלפו מאז פגשתי כמורה את הפיסקה הספרותית הפותחת את הסיפור "מסע הערב של יתיר" של הסופר א.ב. יהושע שהלך החודש לעולמו, ועדיין אני זוכרת כיצד היא הפעילה אותי.יעל ליפשיץ, מנחת בארי ומורה ותיקה לספרות, נפרדת מאיש הרוח הזה, ממנו זכתה ללמוד וללמד. טור פרידה מהסופר א.ב. יהושע.

לטור המלא


אילון אידלשטייןהרפורמה בחינוך – מימוש החזון של ביאליק? | אילון אידלשטיין

בעיני רוחו ביאליק ראה את כל חיי העם – כולל הכלכלה, החקלאות, התעשיה והמסחר כחלק מ"התרבות העברית".
ד"ר אילון אידלשטיין, מנחה בארי, חושב שהשינוי הנוכחי בהוראת מדעי הרוח בישראל עשוי להתאים לתפיסה זו.

לטור המלא


כפתור לייקחשבתם שהידיעון שלנו, "על פי הבאר", מעניין במיוחד? התלמידים מתים על השיעורים שאנחנו מציעים? למה שלא תעבירו את הידיעון לחברים ועמיתים? לחצו כדי להעביר הלאה.

קיבלתם את הידיעון מחבר ואתם רוצים גם?
להרשמה לידיעון "על פי הבאר" לחצו כאן

רוצים להישאר מעודכנים תמיד?

הצטרפו לדף הפייסבוק של בארי

חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics