תכניות צפון אמריקה במכון שלום הרטמן
.
בעולם של אוטונומיה אישית ובחירה חופשית, עתיד החיים היהודיים תלוי ביכולתה של היהדות להתמודד בשוק של רעיונות וזהויות. יהודי היום אינו חייב להתחבר לחיים יהודיים ולהשתייך לקהילה יהודית. הוא אינו חייב לבנות משפחה יהודית או לחיות על פי ערכים יהודיים, וגם לא להביע קשר ולתמוך בעם היהודי ובמדינת ישראל. אם כך, מדוע שיבחר לעשות זאת?
עתידה של היהדות יובטח רק אם תדע להתמודד עם האתגרים המוסריים, הרוחניים, האינטלקטואלים והפוליטיים, ולהוות יסוד של זהות לאנשים וקטליזטור לקהילות של אנשים הרוצים להשתייך אליה.
המענה שמכון הרטמן מציע לאתגר זה הוא פיתוח וחידוד הרעיונות שאיתם ניתן להתמודד ביעילות בשוק התחרותי הזה, ופיתוח חוויות חינוכיות שישפיעו על המנהיגות הקהילתית. כלים אלה יעזרו להם להוביל את העם היהודי.
רעיונות גדולים ומנהיגים המגלמים אותם - הם המנוע הכפול המוביל לעתיד יהודי טוב יותר.

.
שלושה מודלים של פעילות
כדי לקדם את התפיסה הזו, מכון שלום הרטמן בצפון אמריקה יצר ומפעיל שלושה מודלים יסודיים:
• תכניות התמחות לקבוצות מנהיגות המבוססות על הנסיון רב השנים של המכון בתכניות לרבנים מובילים. תכניות אלה הורחבו לאחרונה וכוללות גם מנהיגים מארגון הלל, מנהיגים מוסלמים ונוצרים ועוד.
• הפקת תוכן חינוכי כגון סדרת ההרצאות המצולמת iEngage הכוללת תכנים של המכון בנושאים שונים ומועברת על ידי מרצים ומחנכים מיומנים. תכנית זו משפרת את החוויה החינוכית ושואפת להגיע למסה קריטית של שותפים בעלי עניין המחוייבים לדרך החינוכית של המכון.
• "המודל המקומי" המאפשר נוכחות מקומית בערים גדולות בצפון אמריקה ומייצר שיתופי פעולה עם ארגונים יהודיים, רשתות מנהיגות מקומיות ושותפים פילנתרופיים. מטרת הפעילות היא לבנות מודל משלים לחלקים החסרים בצרכים של הקהילה המקומית, מעודד את חוזקה ומאפשר למנהיגות הקהילתית להתמודד עם האתגרים הגדולים של החיים היהודיים בהתאם לאופי של הקהילה המקומית.
בהמשך למודלים אלה מפעיל מכון שלום הרטמן תוכניות השלמה בקמפוס של המכון בירושלים, תכניות המאפשרות למשתתפים להעמיק ברעיונות אלה ולבחון את יישומם.
.
תכניות למנהיגות קהילתית
התכניות למנהיגות קהילתית בערים שונות בצפון אמריקה, ביניהן ניו יורק, בוסטון, לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו וטורונטו, מכנסות מחנכים, אנשי מקצוע ופעילים קהילתיים כדי להתמודד בשאלות הליבה של החיים היהודיים במאה ה-21. מכון שלום הרטמן בצפון אמריקה מפתח ומתאים תכניות לימוד בסיוע אנשי מקצוע ופעילים קהילתיים באירגונים מרכזיים בקהילות במטרה להפוך רעיונות גדולים למציאות, ולעודד תרבות לימוד בנושאים העיקריים שמשפיעים על החיים היהודיים.

.
לקריאה נוספת על התכניות למנהיגות קהילתית (אנגלית)
.
תכניות למנהיגות רבנית
התכניות למנהיגות רבנית, עם כמעט 1,000 בוגרים, מעצימות את הרבנים ומעודדות אותם להיות מנהיגים חושבים, היכולים לתקשר, לחנך ולהנהיג את קהילותיהם אל מול האתגרים העומדים מול היהדות, העם היהודי ומדינת ישראל במאה ה-21. המשתתפים לומדים יחד בתכניות מאתגרות מבחינה רוחנית ואינטלקטואלית, מעשירים את הידע שלהם בטקסטים שונים ונפגשים עם מגוון דעות. בנוסף הם מעמיקים את הקשר שלהם עם מדינת ישראל.
.
לקריאה נוספת על התכניות למנהיגות רבנית (באנגלית)
.
iEngage - מיזם מחוייבות לישראל
תכנית iEngage היא מענה להתרחקות ההולכת וגוברת של יהודים בצפון אמריקה מישראל. המיזם מעודד שיח חדש ושונה שמגיע לקהל רחב ומגוון, ויכול להגדיר מחדש את הקשר בין היהודים וישראל.
את מיזם iEngage מובילה קבוצה של מרצים בעלי שם עולמי בתחומים של לימודי היהדות, מדיניות במזרח התיכון והיסטוריה. מרצים אלה מתמודדים עם שאלות הליבה הנוגעות לצורך ולמשמעות של מדינת ישראל. תוכניות הלימוד מותאמות למנהיגים יהודיים ומתרכזות בנושאים של זהות קולקטיבית, פלורליזם וסובלנות ואחדות ושונות במרחב הציבורי.

.
לקריאה נוספת על פרוייקט iEngage (אנגלית)
.
iEngage בקמפוס
תכניות iEngage בקמפוס מתאימות את תכני הסדרה לקהלים אוניברסיטאיים במטרה להגביר את המחוייבות לישראל, תוך כדי הפיכת הקמפוסים למקומות של שיח ערכי יותר על ישראל.
התוכניות פועלות ב-50 קמפוסים בצפון אמריקה ומשתתפים בהן מאות סטודנטים לתואר ראשון. התוכניות מתקיימות הן בצפון אמריקה והן בישראל ומעניקות למחנכים ולסטודנטים חוויות חינוכיות מקיפות שיוצרות נרטיב חדש לגבי המשמעות של מדינת ישראל בחיים היהודיים. כך הופכים את השיח החדש משיח של פירוד לשיח המושרש בערכים ורעיונות יהודיים.

.
לקריאה נוספת על iEngage בקמפוס (באנגלית)
.
יזמה למנהיגות מוסלמית
התכנית למנהיגות מוסמלמית הושקה לראשונה בקיץ 2013, תחת שרביט הניהול המשותף של האימם עבדללה אנטפלי ושל יוסי קליין הלוי. מטרת היוזמה היא לבנות יחסי אמון, כבוד והבנה בין הקהילות המוסלמיות לבין הקהילות היהודיות בצפון אמריקה. משתתפי התכנית נחשפים לתכנים אקדמאים ונראטיבים מגוונים, זאת במטרה לחדד את ולהרחיב את החשיבה הביקורתית של המשתתפים בנושאים מורכבים כגון: דת, פוליטיקה וכלכלה העומדים בפני הישראלים והפלסטינאים החיים באזור.
לקריאה נוספת על היזמה למנהיגות מוסלמית (באנגלית)
|