תמכו בנו

/
EN
הצטרפו לניוזלטר שלנו

חמישה פרקים חתרניים: נביא אמת, על באמת

בימי המקרא לא היה פשוט להבדיל בין נביא אמת לנביא שקר, הרי ירמיהו לא הסתובב ברחובות עם השלט "אני ירמיהו שיש לו ספר בתנ"ך" - אז איך מזהים מי זה מי?
ד"ר אריאל סרי-לוי הוא עמית מחקר במרכז קוגוד לחקר המחשבה היהודית ולהגות עכשווית במכון שלום הרטמן ומרצה במחלקה למחשבת ישראל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מחקריו עוסקים במחשבה הדתית ודמות האל במקרא, חקר התורה, רגשות במקרא וסמנטיקה מקראית. ספרו על הכעס האלוהי בתורה עתיד לראות אור בהוצאת מאגנס. בעבר עסק סרי-לוי בהוראה, בהכשרת מורים ובכתיבת תכניות לימודים במערכת החינוך הממלכתית ובמוסדות אקדמיים וציבוריים. במשך כשלוש שנים כתב את טור פרשת השבוע במוסף "הארץ תרבות וספרות". הוא מתגורר

בתקופת התנ"ך, לכאורה לא היה מקום לספקות דתיים: היו נביאים, והיה את מי לשאול. אמנם לא תמיד הקשיבו להם, אבל לפחות אפשר היה לדעת בוודאות מה אלוהים רוצה.  

האמת? לא בדיוק.  מתברר שבכל זאת המצב לא היה כל כך פשוט: היו גם נביאי שקר, שהתנ"ך מתמודד איתם בהרחבה ובפירוט.  אז מהם הקריטריונים להבחנה בין אמת לשקר בנבואה? האם נביא שקר יודע בכלל שהוא נביא שקר? והאם יש מצבים שבהם עדיף דווקא לא לדעת את האמת? 

סיפורו המוזר והמפתיע של הנביא מיכיהו בן ימלה, העומד לבדו מול ארבע מאות נביאים אחרים, מעורר מחשבות חדשות על אמת ושקר, על דת ועל פוליטיקה, על אלוהים ועל בני אדם.

סרטון זה הוא חלק מהסדרה הראשונה של "חמש על חמש" – פרויקט שבו חמישה חוקרות וחוקרים ממכון הרטמן מתעמקים בנושא אחד. סדרה זו עוסקת בפרקים חתרניים במקרא. צפייה מעשירה ומהנה!

עוד בנושא
הוספת תגובה
חיפוש
עיקבו אחרי מכון הרטמן
הרשמו לניוזלטר של מכון הרטמן

SEND BY EMAIL

The End of Policy Substance in Israel Politics