השמיניסטיות שלנו עוד רגע פורחות לנו מהקן. 6 שנים אנחנו מגדלות אותן להתמודדות עם החיים האמיתיים. והנה החיים האמיתיים מעבר לדלת, ואנחנו משתדלות בשנה הזו להעמיק ולפתח את ארגז הכלים שאיתו הן יוצאות מהמדרשיה.
אחד המאפיינים הבולטים של החיים הבוגרים הוא הצורך "לשחק את עצמי" – לשווק את עצמי בראיונות עבודה, במיונים, בעמידה מול קהל. כבר השנה הן מרגישות את הצורך הזה הולך וגובר – במיונים לצה"ל, לשירות הלאומי, למכינות, למדרשות ולשנת השירות.
את יום "לשחק את עצמי" פתחנו בשיחה פוקחת-עיניים עם שירי וינטר-מרזל, סגנית נשיא בכירה ומנכ"לית מכון שלום הרטמן. בתור מי שיושבת לעתים קרובות בצד המראיין של השולחן, היא חשפה בפנינו את רזי עולם ראיונות העבודה, את הכוחות שקיימים בהן ואת ההכרח להביא את החוזקות שבך בביטחון אל השיחה. למדנו ממנה על הטיות מגדריות וחשבנו כיצד נוכל להתגבר עליהן.
לאחר מכן התנסינו בסדנה מיוחדת של כיתקטיקה – מרכז סימולציות בחינוך – סדנה שנכתבה במיוחד עבורנו להדמיה של ראיונות לצבא, למדרשה ולמכינה. בסדנה חווינו את עצמנו בסיטואציה ולמדנו איך נוכל "לשחק את עצמנו" גם בזמן אמת.
את היום סיימנו עם שיחת "השמיעיני את קולך" עם מיה בודאי, רכזת המגדר של המדרשיה, על עמידה מול קהל. העלינו את החששות והקולות שיש בתוכנו לקראת עמידה מול קהל, חשבנו איך הכי נכון להתכונן ולהתמודד עם האתגרים שהמשימה הזו מביאה איתה והתלבטנו איך כדאי לפעול במקרים בלתי צפויים.
כל אחת צריכה מלאכית שתשב לה על הכתף ותגיד לה כמה היא נהדרת. ביום הזה למדנו שאנחנו יכולות להיות המלאכיות של עצמנו.
מחשבה יהודית מרתקת אותך? דואג לעתידה היהודי-דמוקרטי של ישראל? מתעניינת ביהדות שרלוונטית עבורך?
מלאו את פרטיכם וקבלו את הניוזלטר שלנו